Milletvekili Akkiraz Tazminat Ödeyecek - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Akkiraz Tazminat Ödeyecek

Milletvekili Akkiraz Tazminat Ödeyecek

Sabahat Akkiraz, Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

13.12.2012 12:34  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Sivas'ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin davada görüş sunan Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Savcı Yüksel'in avukatı Güzide Başbilen, tazminata hükmedilmesini istedi.

Akkiraz'ın avukatlarından Hilal Akdeniz ise müvekkilinin kamuoyunun gündemindeki davaya ilişkin duygularını dile getirdiğini ifade etti ve hakaret kastı olmadığını savundu.

Davanın reddini isteyen Akdeniz, "Müvekkilimin hem sanatçı hem de siyasi kimliği bulunmaktadır. Bu nedenle duygusal davranmıştır. Dava konusu olayda kendi arkadaşları ve akrabaları da zarar görmüştür" dedi.

Hakim Mustafa Satış, beyanların alınması ve diğer usulü işlemlerin tamamlanması sonrasında davayı kısmen kabul ederek, 10 bin lira manevi tazminata hükmettiğini bildirdi.

-Dava konusu-

Cumhuriyet Savcısı Yüksel, Sivas'ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin ana davadan dosyası ayrılan 7 kişi hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalara katılmıştı.

Yüksel, 13 Mart 2012'deki celsede esas hakkındaki görüşünü sunmuş, yargılama sırasında öldüğü anlaşılan 2 sanık hakkındaki davanın ortadan kaldırılmasını, 5 sanık hakkındaki davanın ise zaman aşımı nedeniyle düşmesine karar verilmesini istemişti.

Dava dilekçesinde, Akkiraz'ın aynı gün Twitter hesabından, Cumhuriyet Savcısı Yüksel'in kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve bu gerekçeyle 25 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Muhabir: Barış Kılıç

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Akkiraz Tazminat Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement