CHP'li Aykut Erdoğdu'ya "Sehven" Çağrı Kağıdı Gönderildi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aykut Erdoğdu'ya "Sehven" Çağrı Kağıdı Gönderildi

CHP\'li Aykut Erdoğdu\'ya "Sehven" Çağrı Kağıdı Gönderildi

Yasin El Kadı'nın, suç duyurusuyla hakkında soruşturma açılan CHP'li Aykut Erdoğdu'ya, dokunulmazlığı olduğu halde "sehven" çağrı kağıdı gönderildi.

25.06.2014 20:20  Güncelleme: 21:50

Yasin El Kadı'nın, bir gazetedeki haber ve yazıyla kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ve hakkında soruşturma açılan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'ya, dokunulmazlığı olduğu halde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "sehven" çağrı kağıdı gönderildiği, olayın ortaya çıkmasının ardından çağrı kağıdının geri çekildiği öğrenildi.

YASİN EL KADI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yasin El Kadı, avukatı aracılığıyla, CHP Millletvekili Erdoğdu ile Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce hakkında, 3 Mart 2014 tarihli Birgün gazetesinde yer alan haber ve yazıda kendisine hakaret edildiği ve iftira atıldığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

MİLLETVEKİLLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Dilekçeyi işleme koyarak soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Vedat Yiğit, İstanbul Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla, CHP İstanbul Milletvekili de olan köşe yazarı Aykut Erdoğdu ve Barış İnce'ye tebligat göndererek, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeleri için çağırdı.

"MÜRACAAT ETMEZSENİZ ZORLA GETİRECEĞİZ"

Söz konusu çağrı kağıdında, "Çağrı kağıdına ilişkin tebligatımızı aldığınız tarihten itibaren 7 gün içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'na müracaat etmeniz, bu süre içerisinde müracaat etmediğiniz takdirde zorla getirilmenize karar verileceği ve zorla getirileceğiniz tebliğ olunur" ifadelerine yer verildi.

ÇAĞRI KAĞIDI GERİ ÇEKİLDİ

Adli kaynaklar, savcı Yiğit'in, "sehven" gönderdiğini belirttiği çağrı kağıdını dün akşam itibariyle geri çektiğini bildirdi. Aykut Erdoğdu ve Barış İnce hakkında başlatılan soruşturma dosyasının, savcı Vedat Yiğit'ten alınarak, basından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ateş Hasan Sözen'e devredildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Aykut Erdoğdu'ya 'Sehven' Çağrı Kağıdı Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sivridil: Bu sevhenlerde hep ayni partiye gönderiliyor, bunun doğrusu aba altından sopa göstermektir. 39 2 Yanıtla

Advertisement