Milli Eğitim Komisyonunda Konuşma Süreleri Yeniden Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Komisyonunda Konuşma Süreleri Yeniden Düzenlendi

Meclis Milli Eğitim Komisyonunda CHP'nin itirazına neden olan konuşma süreleri yeniden düzenlendi Meclis Milli Eğitim Komisyonunda CHP'nin itirazına neden olan konuşma süreleri yeniden düzenlendi.

09.03.2012 17:42

Meclis Milli Eğitim Komisyonunda CHP'nin itirazına neden olan konuşma süreleri yeniden düzenlendi Meclis Milli Eğitim Komisyonunda CHP'nin itirazına neden olan konuşma süreleri yeniden düzenlendi. AKP'nin önergesiyle 5 dakikaya çekilen konuşma süresinin fiili olarak 10 dakika şeklinde uygulanmasına karar verildi.

Milli Eğitim Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu, konuşma sürelerinin 10 dakikadan 5 dakikaya çekilmesi sonrası yaşanan tartışmalar üzerine verilen aradan sonra tekrar toplandı. Verilen arada Grup Başkanvekillerinin yaptığı görüşme sonrasında konuşma sürelerinin 10 dakika olarak devam etmesinde mubabakata varıldı.

4'üncü madde üzerinde görüşmelerin yapıldığı toplantıda söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bir kaç gündür toplantıya katılmadığını belirterek, "Kayıp ilanı mı vereceğiz Bakan hakkında. Buraya gelmiyor ama televizyona çıkıp yanıltıcı bilgiler veriyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın komisyonunun gerekirse hafta sonu da çalışıp bu yasayı çıkartacağı yönündeki sözlerini hatırlatarak, bu sözlerin TBMM'ye, çoğulcu demokrasiye, muhalefetin haklarına ne kadar saygı gösterdiğini ortaya koyduğunu ileri sürdü, "Bize demokrasi dersi vermeye çalışmayın" dedi.

-NİRVanA'DA BULUŞTUĞUMUZ ARKADAŞLAR-

CHP Milletvekili Lütfü Baydar "CHP'nin itirazlarının anlaşılamadığı" yönündeki eleştirilere hazırladığı slayt gösterisi ile yanıt verdi. Dünyanın oluşumunu ve bugüne gelişini gösteren 3.5 yıllık tarihsel süreci anlatan Baydar, ilk hücrenin oluşumu ve insanın varolmasıyla ilgili bilgiler verdi. Baydar, bazı milletvekillerinin itirazları üzerine, "Entellektüel ortamda, Nirvana'da buluştuğumuz akadaşlara bunları anlatmak istiyorum" diyerek sözlerine devam etti. Eğitim modelinin 1+8+4 şeklinde sürmesini istediklerini anlatan Baydar, "Değişerek gelişmek umuduyla" diyerek sözlerini tamamladı.

Komisyonda 4'üncü madde üzerindeki görüşmeler devam ediyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Komisyonunda Konuşma Süreleri Yeniden Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement