Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) arazisinin Bakanlar kurulu kararıyla yenileme alanına dahil edilmesine tepki gösterdi. AOÇ arazisinde hayvanat bahçesi alanını yenilemek dışında ne yapılacağının belirsiz olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, " AOÇ arazisi üzerinde oynanmak istenen oyunu bozmak için meslek örgütü olarak ellerinden geleni yapacaklarını" ifade etti.
ANKARA arazisinin Bakanlar kurulu kararıyla yenileme alanına dahil edilmesine tepki gösterdi. AOÇ arazisinde hayvanat bahçesi alanını yenilemek dışında ne yapılacağının belirsiz olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, " AOÇ arazisi üzerinde oynanmak istenen oyunu bozmak için meslek örgütü olarak ellerinden geleni yapacaklarını" ifade etti.
Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada,AOÇ arazisine dev bir hayvanat bahçesi yapılmasının öngörüldüğü belirtildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan'ın "Ankara'nın akciğerleri olan Atatürk Orman çiftliği, Bakanlar Kurulu Kararları ile yapılaşmaya doğru gidiyor. Atatürk Orman Çiftliği 1. dereceden doğal sit alanı içerisinde bulunması ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğini yargıya taşıdık, dava sürüyor" değerlendirmesine de yer verildi. Dava sonucu beklenmeden AOÇ'u yenileme alanına alarak, yapılaşma izni veren bu kararın düşündürücü olduğunu belirten Hakkan, "AOÇ arazisi üzerinde hayvanat bahçesi alanını yenilemek dışında ne yapılacağı belirsiz. AOÇ arazisi üzerinde oynanmak istenen oyunu bozmak için meslek örgütü olarak elimizden geleni yapacağız. AOÇ'nin Kültürel peyzaj alanı ilan edilmesi için imza kampanyamız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
"KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL"
Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan da, Bakanlar Kurulu kararının Melih Gökçek'e AOÇ'nin talanı için verilmiş bir izin olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Önce Başbakanlık Hizmet Binası, şimdi ise Hayvanat Bahçesi'nden söz ediliyor. Yenileme alanı ilan edilen alan mevcut hayvanat bahçesi sınırlarını aşan bir alandır. Bu durum AOÇ'nin kuruluş amacına aykırıdır. 21. yüzyılın bilimi küresel ısınmayla baş edebilmek için yapay ağaçlar yapımını arama yoluna girerken, AOÇ arazisi üzerinde yapılan ağaç katliamı bu yüzyılın anlayışına sığmamaktadır ve oldukça üzücüdür. Kentsel dönüşümün bir parçası haline getirilen AOÇ arazisinde Büyükşehir Belediyesi'nin dozerlerinin, araçlarının çalıştığını gördük. Ankara'nın akciğerlerini ve yeşil alanını delik deşik etmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi AOÇ'nin doğasını tahrip etmekte geç kalmadı. Keyfi uygulamalarla, Ankara'nın akciğerlerinin ve AOÇ'nin kimliğinin yok edilişine Ankaralılar, zoraki tanıklık ettiriliyor. Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinden ellerini çekmelidir. Orası kimsenin babasının çiftliği değildir. Ankaralılarındır." - Ankara
Son Dakika › Güncel › Mimarlar Odası: 'Aoç Üzerinde Oynanan Oyunu Bozacağız' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.