Minare Gölgesinde Nikah Kıydırmak İçin Sıraya Giriyorlar - Son Dakika
Güncel

Minare Gölgesinde Nikah Kıydırmak İçin Sıraya Giriyorlar

Minare Gölgesinde Nikah Kıydırmak İçin Sıraya Giriyorlar

Edirne'deki çok sayıda çevre ödülü bulunan Dar ül Hadis Camisi'nin avlusunda imam nikahı kıydırmak isteyen çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor Dar Ül Hadis Camisi imamı Eroğlu: "Dini nikah kıydıracak hemşehrilerimizin dünya evlerine giriş noktaları minare gölgesi, cami bahçesi olsun"

09.09.2013 17:04

Edirne'deki çok sayıda çevre ödülü bulunan altı asırlık Dar-ül Hadis Camisi'nin avlusunda imam nikahı kıydırmak isteyen çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Cami imamı Mahmut Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır halkla bütünleşerek farklı işlere imza atmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Camilerinin, sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun olarak gerçekleştirildiği bir cami olmasını hedeflediklerini belirten Eroğlu, camide sünnet ve düğün cemiyetleri ile dini nikah merasimleri düzenlendiğini ifade etti.

Caminin avlusunda haftada ortalama 5 dini nikah kıydıklarını aktaran Eroğlu, "Bizler insanları camilerde nikah kıydırmaya teşvik ediyoruz çünkü yaşadıkları evlerden başka bir yere taşınabilirler ama bu tarihi mekan 570 senedir atalarımızdan miras olarak ayakta duruyor. Yıllar sonra torunları dahi gelse nikahlarının burada kıyıldığını bilecekler" dedi.

Eroğlu, camilerin nikahlar, dersler, atölye çalışmaları, fotoğraf sergileri gibi halkın içinde bulunduğu bütün etkinliklere açık olması gerektiğini vurguladı.

Camilerin sadece namaz kılmak için gidilen yerler olmadığını belirten Eroğlu, "Camilerin hayatın merkezine oturan, 24 saat canlılığı yakalamaya çalışan mekanlar olması lazım. Dini nikah kıydıracak hemşehrilerimizin dünyaevlerine giriş noktaları minare gölgesi, cami bahçesi olsun" diye konuştu.

Resmi nikahın ardından eşi Gamze Çetin ile dini nikah için Dar-ül Hadis Camisi'ne gelen Cem Çetin de imam nikahlarını Türkiye'nin en çevreci camisinin bahçesinde kıydırarak hayallerini gerçekleştirdiklerini, nikahlarını bir cennet bahçesini andıran cami avlusunda kıydırdıkları için mutlu olduklarını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minare Gölgesinde Nikah Kıydırmak İçin Sıraya Giriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement