Mısır'da İnsan Hakları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İnsan Hakları

Mısır\'da İnsan Hakları

2 HRW yetkilisinin Mısır'a girişi engellendi.

11.08.2014 11:42

Mısır'da 2 İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) yetkilisinin ülkeye girmesine izin verilmediği bildirildi.

Kahire Uluslararası Havalimanındaki emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, havalimanına Fransa Havayolları'na ait uçağıyla Fransa'nın başkenti Paris'ten gelen HRW İcra Direktörü Kenneth Roth ve Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Direktörü Sarah Leah Whitson'ın, "ülkeye girebilmek için gerekli şartları yerine getirmediği" gerekçesiyle Mısır'a girmelerine izin verilmedi.

Havalimanındaki yetkililerin Roth'u Mısır Havayolları'yla New York'a, Whitson'u ise Fransa Havayolları'yla Paris'e geri gönderdiği belirtildi.

Mısır, Birleşmiş Milletler'in hazıladığı 2014 İnsani Kalkınma Endeksi'nde 187 ülke arasında 110'uncu. sırada yer alıyor.

Geçen yılın 3 Temmuz'unda askeri darbeye sahne olan Mısır'da insan hakları ihlalleri artış gösteriyor. Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) gibi insan hakları örgütlerinin ve Birleşmiş Milletler örgütlerinin 2013 ve 2014 raporlarında ülkede İfade, inanç ve örgütlenme özgürlüğünün kısıtlandığı işkence ve keyfi tutuklamaların arttığı, işçilerin grev haklarının engellendiğine dair uyarılar yapılıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İnsan Hakları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement