Arap Birliği, Cumhurbaşkanı Seçilen Sisi'yi Tebrik Etti - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği, Cumhurbaşkanı Seçilen Sisi'yi Tebrik Etti

Arap Birliği, Cumhurbaşkanı Seçilen Sisi\'yi Tebrik Etti

Arap Birliği ile bazı Arap ülkeleri, Mısır'da Cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi'yi tebrik etti.

05.06.2014 10:57  Güncelleme: 11:00

Arap Birliği ile bazı Arap ülkeleri, Mısır'da cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi'yi tebrik etti.

Arap Birliği resmi sitesinde yer alan habere göre, Genel Sekreter Nebil el-Arabi, Sisi'yi tebrik ederek, Mısır'da seçimlerin özgür ve şeffaf olduğunu öne sürdü.

Seçimlerin Mısır halkının Sisi'ye verdiği desteği ortaya koyduğunu belirten Arabi, Sisi'nin halkın taleplerini ve beklentilerini yerine getirmeye muktedir olduğunu ifade etti.

Öte yandan Moritanya, Umman, Lübnan, Sudan ve Güney Sudan, Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Sisi'ye tebrik mesajları yolladı.

Moritanya resmi haber ajansının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz, Sisi'ye tebrik mesajı yollayarak, iki ülke arasında işbirliği ve kalkınmanın gelişmesi konusuna önem verdiklerini belirtti.

Umman Sultanı Kabus bin Said, Umman resmi ajansı ONA'da yer alan mesajında Sisi'yi tebrik ederek, Mısır halkına liderliğinde başarılı olmasını, ülkenin istikrar ve refaha kavuşmasını temenni etti.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri de gönderdiği mesajında, Sisi'ye görevinden başarılar dileyerek, kardeş ülkeleri yaşadığı sıkıntılardan kurtarmak için Mısır'ın bu konuda önemli bir rol üstlenmesini temenni ettiğini belirtti.

Sudan resmi haber ajansı SUNA, Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in Sisi'ye tebrik mesajı yolladığını duyurdu. Güney Sudan'da ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mawien Makol Arik, yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin Mısır halkının yeni cumhurbaşkanı olarak Abdulfettah esi-Sisi'yi seçmesini saygıyla karşıladığını belirtti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği, Cumhurbaşkanı Seçilen Sisi'yi Tebrik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement