Bayburt'ta Mısır ve Suriye Halkına Destek Kermesi - Son Dakika
Güncel

Bayburt'ta Mısır ve Suriye Halkına Destek Kermesi

Bayburt\'ta Mısır ve Suriye Halkına Destek Kermesi

İHH Bayburt Şubesi, ülkelerindeki iç savaş ve darbe nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriye ve Mısır halkı yararına kermes düzenledi.

24.09.2013 00:29  Güncelleme: 08:08

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi, ülkelerindeki iç savaş ve darbe nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriye ve Mısır halkı yararına kermes düzenledi. İHH Bayburt Şube Temsilcisi İlhami Polat, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Şehit Nusret Parkı'nda açtıkları gıda kermesinin üç gün devam edeceğini belirtti.

Amaçlarının bir şeyler teşhir etmek olmadığını, tamamen insani duygularla hareket ettiklerini ifade eden Polat, "Amacımız tabi ki burada bir şeyler teşhir etmek değil, duruş sergilemek. Bayburt halkının mazlumların yanında olduğunu ifade etmek adına buradayız ve bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

İslam coğrafyasına kan ve gözyaşının hakim olduğunu dile getiren Polat, şöyle devam etti: "Bilindiği gibi İslam coğrafyasına baktığımız zaman kan ve gözyaşı var. Zulüm altında inleyen bu kişiler bizim kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimiz bizimle beraber dört yüzyıl aynı bayrak altında yaşadılar. Merhum Mehmet Akif'in ifadesiyle 'Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta yüreğim.' Bizim de ciğerimiz yanmakta. İslam coğrafyasının durumu gözler önünde. Kadınlar ve çocuklar öldürülmekte, işkence edilmekte. Biz de bir nebze olsun buradaki soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, kardeşlerimize insanlık adına yaralarına merhem olabilirsek Bayburtlular olarak, Bayburt İnsani Yardım Vakfı olarak kendimizi mutlu hissedeceğiz. Kermesteki yiyeceklerin satışından elde edilecek geliri Mısır ve Suriye'deki mağdur insanlara göndereceğiz."

Kermese ilginin beklentilerinin üzerinde olduğunu söyleyen Polat, "Kermesimize yoğun ilgi gösteren tüm Bayburt halkına ben de İnsani Yardım Vakfı adına gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt'ta Mısır ve Suriye Halkına Destek Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement