MISIS Projesinin İlk Ortak Çalışması Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

MISIS Projesinin İlk Ortak Çalışması Tamamlandı

MISIS Projesinin İlk Ortak Çalışması Tamamlandı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen "MSFD Guiding Improvements in the Black Sea Integrated Monitoring System (MISIS)" başlıklı projenin ilk ortak çalışması yapıldı.

19.08.2013 14:50

Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'de denizel çevre izleme çalışmalarının "Deniz Stratejisi Çerçeve Direktifi (DSÇD)" kapsamına yönelik olarak genişletilmesine ve Karadeniz için birleşik, düzenli ve devamlı bir izleme programının oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında ilk ortak çalışma 22-31 Temmuz 2013 tarihleri arasında Bulgaristan Bilimler Akademisi-Oşinografi Enstitüsüne ait R/V AKADEMİK ve Proje ortaklarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, DSÇD'de belirtildiği şekilde su kolonu ve deniz tabanı habitatları, sediman ve biyotada kirleticiler, ötrofikasyon ve deniz katı atıklarına yönelik incelemeler gerçekleştirilerek laboratuvarlar arası karşılaştırma çalışmaları yapılacak.

Bu çalışmalara Türk ortaklar olarak Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Levent BAT, Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Yrd. Doç. Dr. Fatih SAHİN'in yanı sıra MAM-ÇTÜE araştırmacılarından Hakan ATABAY katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MISIS Projesinin İlk Ortak Çalışması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement