"Mor Menekşe" Uçağıyla 22 Ülkede Akrobatik Gösteriler Yaptı - Son Dakika
Güncel

"Mor Menekşe" Uçağıyla 22 Ülkede Akrobatik Gösteriler Yaptı

"Mor Menekşe" Uçağıyla 22 Ülkede Akrobatik Gösteriler Yaptı

Bazı Avrupa ülkeleri ile Türkmenistan, Bahreyn ve Kuveyt'te yüzlerce gösteri yapan 13 yıllık sivil akrobasi pilotu Öztürk, yarın başlayacak festivalde, uçağı "Mor Menekşe" ile Edremit semalarını renklendirecek Öztürk: "Hava akrobasisinde ilerlemek, deneyim kazanmak gerçekten kaplumbağa hızından daha yavaş. Çok uzun yıllar sabırla çalışmak gerekiyor"

04.07.2013 10:51

Avrupa ve Asya kıtalarındaki 22 ülkede yüzlerce gösteri yapan sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk (50), Balıkesir'in Edremit ilçesinde yarın başlayacak festivalde, "Mor Menekşe" uçağıyla izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatmayı hedefliyor.

"Mysia Uluslararası Havacılık Festivali"nde gösteriler sunmak üzere ilçeye gelen Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yıllık pilot olduğunu ve 13 yıldır sivil akrobasiyle uğraştığını söyledi.

Sivil hava akrobasi sporunun yurt dışında yaygın olduğunu ve ilgi gördüğünü dile getiren Öztürk, "Bugüne kadar 'Mor Menekşe' adlı uçağımla bazı Avrupa ülkeleri ile Türkmenistan, Bahreyn ve Kuveyt olmak üzere 22 ülkede yüzlerce gösteri yaptım. Bu spor, Türkiye'de yeni ilgi görmeye başladı" dedi.

Akrobasi pilotluğu için öncelikle geçerli bir pilot lisansı bulunması gerektiğini anlatan Öztürk, asıl aşamanın ise doğru bir öğretmen ve ekipmanla eğitim yapmak olduğunu vurguladı.

Öztürk, bu işin çok zor olduğunu ifade ederek, "Akrobasi pilotunun en çok yapması gereken şey sabır. Hava akrobasisinde ilerlemek, deneyim kazanmak gerçekten kaplumbağa hızından daha yavaş. Çok uzun yıllar sabırla çalışmak gerekiyor. Bugüne kadar yetiştirmeye çalıştığım öğrenciler arasında gördüğüm en büyük sorun bu. Kişinin yeterli sabrı yoksa ve o süre içinde hak ettiğine inanmıyorsa o zaman sorun başlıyor" diye konuştu.

Gençlere seslenen Öztürk, hayaller kurmanın, bu işin başlangıcı olduğuna dikkati çekti. Yamaç paraşütü, akrobasi pilotluğu ve diğer havacılık dallarının, kolay yapılamayan işler olduğunu kaydeden Öztürk, "Bunlar çok özel sporlar. Onun için hayallerinin peşinde koşsunlar" ifadesini kullandı.

Akrobasi uçaklarının sanıldığı gibi pahalı ve ulaşılamaz olmadığını belirten Öztürk, bu spora gönül veren kişilerin uçaklarla semada gezinebileceğini sözlerine ekledi.

Öztürk, daha sonra Mor Menekşe ile Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'ndan havalanarak, festival için çalışma yaptı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Mor Menekşe' Uçağıyla 22 Ülkede Akrobatik Gösteriler Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement