Muş - İçişlerı Bakanı Atalay :"Halk Oylaması Bır Genel Seçim Değil" - Son Dakika
Güncel

Muş - İçişlerı Bakanı Atalay :"Halk Oylaması Bır Genel Seçim Değil"

Muş - İçişlerı Bakanı Atalay :"Halk Oylaması Bır Genel Seçim Değil"

Doğu Gezisini Muş'ta Sürdüren İçişleri Bakanı Beşir Atalay Halk Oylamasının Bir Genel Seçim Olmadığını Söyledi. Referandumun Bir Demokrasi Oylaması Olduğunu Belirten Bakan Atalay, Halk Oylamasının Demokrasi Şöleni ve Bayram Havası İçerisinde Geçmesi İçin Gerekli Bütün Çalışmaları Yapacaklarını Açıkladı.

12.08.2010 17:16

DOĞU gezisini Muş'ta sürdüren İçişleri Bakanı Beşir Atalay halk oylamasının bir genel seçim olmadığını söyledi. Referandumun bir demokrasi oylaması olduğunu belirten Bakan Atalay, halk oylamasının demokrasi şöleni ve bayram havası içerisinde geçmesi için gerekli bütün çalışmaları yapacaklarını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait olan helikopterle Ağrı'dan Muş'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ilk olarak Muş Valiliğini ziyaret etti. Bakan Atalay, polisevinde Muş, Bitlis, Tunceli, Bingöl ve Siirt illerinin Vali, Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanlarının katıldığı güvenlik toplantısına eşlik etti. Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirtenr Bakan Atalay, değişikliğin ülkenin daha fazla demokratikleşmesi acısından önemli bir konu olduğunu hatırlattı. Anayasa değişikliği paketinin vatandaşlara daha iyi anlatılması için çeşitli çalışmalar yaptığını kaydeden Bakan Beşir Atalay, AK Parti olarak bu anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği acısından önemli gördüklerini söyledi. Halk oylamasının bir seçim olmadığını vurgulayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Halk oylaması siyasi bir seçim, bir genel seçim değil. Ama kampanyada parti genel başkanlarının miting yapması olayın biraz daha siyasi boyut kazanmasını gösteriyor. Herkes bu konuda fikrini belirtebilir. Özellikle Sivil Toplum Örgütleri bu konuda çalışma yapabilirler" diye konuştu.

Referandumun bir demokrasi oylaması olduğunu belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, halk oylamasının demokrasi şöleni ve bayram havası içerisinde geçmesi içinde gerekli olan bütün çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Bütün çabalarının ortamın sağlıklı ve huzurlu geçmesini sağlamak olduğunu hatırlatan Bakan Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün partilerimiz veya sivil toplum kuruluşlarımız çalışmalarını rahat yapsınlar. Hiç kimsenin çalışması provoke edilmesin, engellenmesin. Ama herkes istediği toplantıyı rahatça yapsın. Halk oylamasına giden bu kampanya sürecinde vatandaşın hür iradesini kimse engelleyemez. Tabii ki kampanyalar olacak. Herkes düşüncesini söyleyecek. Oylamaya katılanlar veya katılmayanlar olabilecek. Ama bunların hepsini değerlendiren vatandaşımız gedecek sandığı hür iradesini yansıtacak. Halkın hür iradesini sandığa yansımasını kimse engelleyemeyecek. Yapılacak olan toplantıda bu gibi konuların ayrıntılı çalışmalarını yapacağız. İllerde, ilçelerde, mahallelerde ve köylerde hangi tedbirlerin alınması gerekiyorsa alınacaktır."

Toplantıya; Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Siirt Valisi Musa Çolak, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve toplantıya katılan 5 ilin Jandarma Komutanları ile Emniyet Müdürleri katıldı. Toplantı yapılan açıklamanın ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş - İçişlerı Bakanı Atalay :'Halk Oylaması Bır Genel Seçim Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement