Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 3. Olagan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 3. Olagan Genel Kurulu Yapıldı

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 3. Olagan Genel Kurulu Yapıldı

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, 3.Olağan Genel Kurulu'nu ilk çağrıda çoğunluğu sağlayarak yaptı.

22.03.2012 20:20  Güncelleme: 08:05

İki yıllık çalışma sürecini, tamamlayan İbrahim Akdemir, Levent Kalın, Mehmet İyigüllü, Recep Eralp ve Okan Aras'tan oluşan Yönetim Kurulu, yeniden güven tazeledi. Genel Kurulda bütün kararlar, yine oy birliği ile alındı. Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası'nda yapılan genel kurulda Divan Başkanlığını Okan Aras yaptı.

Başkan İbrahim Akdemir, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2 yıllık görev sürelerindeki faaliyetlerini anlattı. Akdemir, "Şeffaf bir yönetim anlayışı ile bölgemizi geliştirmek için çalıştık. 2011'de 36 yönetim kurulu toplantısı yaptık, her ayın son Perşembe günü katılımcılarımızla toplantılar gerçekleştirip, sorunlarımızı tartıştık çözümler ürettik. Ciddi yatırımlar yaparken sanayicimizi korumaya özen gösteriyoruz. Sözgelimi, yeni dönem katılım payları için, bir kuruş zam yapmadık, yapmayacağız. Nitekim, doğalgaz, elektrik ve su kullanımında da, en ekonomik organize sanayi bölgelerinden biri konumundayız' dedi.

Akdemir, bölgede 11 işletmenin faaliyet gösterdiğini, 13 işletmenin de inşaatını tamamlayarak üretime geçmek üzere olduğunu belirtip, sanayici dostlarına, yatırımlarını hızlandırarak, bölge gelişimine katkı koymalarını söyledi. MKP OSB Bölge Müdürü Alaattin Üçok, yapılan projeler ve 2012 çalışma takvimi ile ilgili bir sunum yaptı. Yönetim kurulunun bölge gelişimine yönelik kalıcı yatırımları, büyük alkış aldı.

Tek listenin yer aldığı kongrede İbrahim Akdemir ve Yönetimi, MKP OSB Yönetiminde iki yıl daha görev aldı. Akdemir, 12.5 milyon TL'lik 2012 bütçeleri olduğunu hatırlatıp, "Bu yıl su şebekemizin yenilenmesi, yollarımızın bitirilmesi projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

3. Olağan genel kurulun, tüm maddeleri, sanayiciler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu üyeleri, pek çok OSB yönetiminde alınan hakkı huzur ücretlerini yine kabul etmeyerek 'hizmet, sizin adınıza hepimiz için' mesajı verdi. Bilançolarını, ciddi anlamda kar ile kapatan OSB Yönetimi, bu konuda sanayicilerin desteğini aldı.

Genel Kurulun son bölümünde söz alan Mehmet İyigüllü, bölgenin makus talihini yendiğini, çok daha nitelikli üretim alanları ile Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin Bursa ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağına dikkat çekip 'herkes hızlanmalı, zaman kaybetmeyin, bölgeye yatırımlarınızı yapın' mesajını verdi.

Prof.Dr. Ali Ceylan ise, "2012 bütçesine özellikle atıfta bulunarak 'en keyif aldığım günlerden birini burada yaşadım. Güven inşa etmiş bir yönetim ile birlikte olmak çok önemli. Dikkat ediniz; bütçenin yüzde doksanlık bölümü, yatırım içeriyor. Bu inanılmaz bir çalışma temposu" diyerek, sanayici dostları adına teşekkürlerini sundu.

Kapanış konuşmasında ise Divan Başkanı Okan Aras, sanayicilere önemli bir çağrı daha yaptı. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol yapımında gelinen noktanın, belirlenen ilk hattın güneyinde yapılacak yeni düzenleme ile, en doğru çözüme ulaşacağını, bu konuda pek çok sivil toplum örgütü ve Akademik Odalar'ın da olumlu görüş bildirdiğine dikkat çekerek, bu öneriye sahip çıkılmasının önemine değindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 3. Olagan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement