Namık Kemal Zeybek: Kosova'daki 18 Bin Türk, Türkiye Vatandaşı Olmalı - Son Dakika
Güncel

Namık Kemal Zeybek: Kosova'daki 18 Bin Türk, Türkiye Vatandaşı Olmalı

Namık Kemal Zeybek: Kosova\'daki 18 Bin Türk, Türkiye Vatandaşı Olmalı

Kültür ve Devlet Eski Bakanlarından, Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Prizren'de, 'Neden Atatürk' adlı konferans verdi.

11.11.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Devlet Eski Bakanlarından, Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Prizren'de, 'Neden Atatürk' adlı konferans verdi.

Konferanstan sonra DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Zeybek, geçmişte Kültür Bakanı olarak ilk defa Prizren'i ziyaret eden ilk Türk bakan olduğunu söyledi. Zeybek, Türkiye Cumhuriyetini kuran kadronun Balkan Türkleri'nden oluştuğunu bunların başında Mustafa Kemal Atatürk'ün geldiğini ifade ederken şöyle dedi:

"Kosova Osmanlı devletinin kendisine vatan bildiği yüzlerce yıl kaldığı ve imar ettiği yerlerden birisi. Burada gördüğünüz bütün tarihi eserler hepsi Osmanlı'dan kalmıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro Balkan Türklerinden oluşur ve bunların başında da Mustafa Kemal Atatürk gelir. Anadolu Türklüğü, Kuzey Kafkasya'dan, Kırım'dan gelenler hepsi işin içindedir ama en azından Atatürk söz konusu olunca Balkan Türklüğü'nün önemi ve değeri bir kere daha ortaya çıkar. Biz de bu konferansta Atatürk'ün hem geçmişte yaptıklarını hem de bugün ve her zaman neden Atatürk'ün izinden gitmek gerektiğini anlatmak çabası içinde olacağız."

Türkiye'nin Kosova'ya, Türkler ve Türkiye'ye yakın halkların yaşadığı bölgelere gereken ilgiyi göstermediğini savunan Namık Kemal Zeybek, Kosovalı 18 bin Türk'ün, Türkiye vatandaşı olmalarının doğal bir hakları olduğunu söyledi. Zeybek, "Kosova'da yaşayan resmi olarak 18 bin insanın Türkiye coğrafyasının tabii uzantılarıdır. Yani Türkiye Türklüğünün tabii uzantılarıdır. Dolayısıyla onların vatandaşlığını kabul etmemek doğrusu aklın alabileceği bir şey değildir" dedi.

Konferans sonrası Zeybek'e KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar plaket verdi. - Prizren

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Namık Kemal Zeybek: Kosova'daki 18 Bin Türk, Türkiye Vatandaşı Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement