"Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar" Projesi

"Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar" Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin."İnsan yaşamına dokunan projelere önem veriyoruz" "Her bireyin insan olarak sorumlulukları ve geleceğe dair yapacakları var."

31.05.2013 15:58

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, insan yaşamına dokunan projelere önem verdiklerini belirterek, "Her bireyin insan olarak sorumlulukları ve geleceğe dair yapacakları var. Yapmamız gereken o kadar çok şey var ki ülkemiz için, çocuklarımız için, insanlık için" dedi.

Şahin, Bakanlığı ve Boyner-UNFPA ortaklığında yürütülen "Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar" Projesi tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Şahin, projenin isminin "Nar Taneleri" olarak seçilmesini anlamlı bulduğunu ifade etti.

Bu tür projelerde işbirliği, güçbirliği ve koordinasyonun önemine işaret eden Şahin, projenin, hep birlikte insanın yaşamına nasıl katkıda bulunulacağını gösterdiğini kaydetti.

Şahin, küçük ve basit hayallerle büyük ufuklara yelken açılabileceğini dile getirerek, "Çocuk ve Sevgi Evleri" projesiyle de çocukların her alanda yaşamın içinde yetişmesini sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Bakan Şahin, "İnsan yaşamına dokunan projelere önem veriyoruz. Her bireyin insan olarak sorumlulukları ve geleceğe dair yapacakları var. Yapmamız gereken o kadar çok şey var ki ülkemiz için, çocuklarımız için, insanlık için" diye konuştu.

Projeyle şu ana kadar 14 bin kişiye ulaşıldığını aktaran Şahin, "Onların her birini kendi evlatlarımız gibi yetiştirme gayreti içindeyiz. Geldiğimiz nokta çok ümit verici" dedi.

Şahin, projeyi başlatan, uygulayan ve sürdürülebilir kılmak için çaba gösterenlere teşekkür etti.

Toplantıya, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, projede yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile davetliler katıldı.

"Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" Projesi

"Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" Projesi, yetiştirme yurtları, koruma, bakım ve rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlardaki 18-24 yaş arası genç kadınlara eğitim ve istihdam desteği sağlamak amacıyla 2009'da hayata geçirildi.

Boyner Holding ve grup şirketleri öncülüğündeki proje, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) işbirliğiyle yürütülüyor.

Proje kapsamında 2009-2012 yılları arasında eğitime katılan genç kadınların yüzde 40'ı istihdam edildi, yüzde 47'si eğitime devam etme kararı aldı ve yüzde 13'ü de aktif iş arama sürecine katıldı.

Yeni dönemde ÇHGM bünyesinde devam edecek proje, "Çocuk ve Sevgi Evleri"nde yürütülecek.

Projenin, 2013-2015 dönemindeki hedeflerinin başında bu kurumlardaki görevlilerin eğitimi, çocukların sosyal yaşama kazandırılması, kişisel gelişimi ve kariyer planlamalarının desteklenmesi yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement