NASA'nın Lucy Misyonu ile Gezegen Oluşum Dönemi Araştırılacak - Son Dakika
Güncel

NASA'nın Lucy Misyonu ile Gezegen Oluşum Dönemi Araştırılacak

NASA\'nın Lucy Misyonu ile Gezegen Oluşum Dönemi Araştırılacak

Lucy Misyonu, NASA'nın Jüpiter ile aynı yörüngeyi paylaşan asteroitleri inceleyerek gezegen oluşum döneminin fosillerini araştıracak. Uzay aracı, Dinkinesh Asteroiti'ne yaklaşarak veri toplayacak ve bu misyon, uzay aracının takip sisteminin ilk gerçek testi olacak. Lucy uzay aracı, ismini insan evrimini anlamamızı sağlayan Lucy hominin fosillerinden almıştır.

01.11.2023 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lucy Misyonu için tarihi dönem başlıyor. NASA'nın uzay aracı, yaklaşık 2 yıl önce Atlas V roketinin yardımıyla Jüpiter'le aynı yörüngeyi paylaşan asteroitlere doğru yola çıktı. Uzay ajansı bu misyona Lucy ismini verdi. 2022'de Dünya'dan gelen yerçekimi desteğinin ardından, uzay aracı ara hedefe doğru ilerlemeye başladı. Artık neredeyse oraya ulaştı. Uzayın gizemi bu misyonla aydınlatılacak. İşte detaylar…

NASA, Lucy Misyonu ile birlikte gezegen oluşum döneminin fosillerini inceleyecek!

Çarşamba günü, 1 milyar dolarlık misyonun ilk asteroit uçuşunu yapacak. Küçük ana kuşak asteroit Dinkinesh'in 265 mil (425 km) yakınına gelecek. NASA bir blog yazısında karşılaşmanın çarşamba günü saat 16.54' te gerçekleşeceğinden bahsetti.

Karşılaşmadan yaklaşık bir saat önce uzay aracı, aletlerinin ona doğru yönlendirilmesi için küçük asteroide kilitlenmeye başlayacak. Bu sayede Lucy uzay aracı, saniyede 4.470 metre hızla giderken Dinkinesh Asteroiti'ne yaklaşacak. Böylece uzay aracı, asteroitten veri almak için mümkün olan en iyi konumu sağlayacak.

NASA'dan ISS ile iletişimi kolaylaştıracak hamle! İşte detaylar

Bu manevra sırasında Lucy'nin ana anteni Dünya'dan uzağa yönlendirilecek. Dolayısıyla Greenbelt, Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezindeki operatörleriyle iletişim halinde olmayacak. Uçuşun ardından Lucy, uzay aracı, Derin Uzay Ağı aracılığıyla Dünya ile iletişimi yeniden kurmak için kendisini yeniden konumlandıracak. Ardından görüntüler ve diğer veriler önümüzdeki birkaç gün boyunca Dünya'ya geri aktarılacak.

Peki bu misyonu NASA için önemli kılan detay nedir? Bu uçuş Lucy için çeşitli nedenlerden dolayı önemli. Her şeyden önce bu, uzay aracının takip sisteminin ilk gerçek testi olacak.

Lucy uzay aracı ismini 1974 yılında Etiyopya'da bulunan Lucy hominin fosillerinden alıyor. Australopithecus afarensis türüne ait bu fosiller, insanın evrimini anlamamız açısından kritik önem taşıyor. NASA misyonu, Jüpiter ile aynı yörüngeyi paylaşan "Trojan" asteroitlerini inceleyecek. Bilim insanları bu asteroitlerin Güneş Sistemi'ndeki gezegen oluşum döneminin kalıntıları olduğuna inanıyor. Bu nedenle fosillere benzediğini düşünüyor. Dolayısıyla araştırmacılar, gezegen oluşum döneminin fosillerini araştırmak için düzenlenen bu görev için bu mistik ismi verdi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel NASA'nın Lucy Misyonu ile Gezegen Oluşum Dönemi Araştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement