Nazilli - Minik Özgür Mert ve Ailesine Başkan'dan Destek - Son Dakika
Güncel

Nazilli - Minik Özgür Mert ve Ailesine Başkan'dan Destek

Nazilli - Minik Özgür Mert ve Ailesine Başkan\'dan Destek

Minik Özgür Mert ve ailesine Başkan'dan destek Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, doğuştan 'peygamber sünneti' olarak bilinen 'Hypospadias' hastası olan ve tek böbreği iflas eden 13 aylık oğlu Özgür Mert Doğan'ı hiçbir sosyal güvencesi olmadığı ve maddi durumu yetersiz olduğu için ameliyat ettiremeyen inşaat işçisi 42 yaşındaki Abdurrahman Doğan'ın yardımına Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık yetişti.

10.12.2015 18:13

Minik Özgür Mert ve ailesine Başkan'dan destek

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, doğuştan 'peygamber sünneti' olarak bilinen 'Hypospadias' hastası olan ve tek böbreği iflas eden 13 aylık oğlu Özgür Mert Doğan'ı hiçbir sosyal güvencesi olmadığı ve maddi durumu yetersiz olduğu için ameliyat ettiremeyen inşaat işçisi 42 yaşındaki Abdurrahman Doğan'ın yardımına Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık yetişti. Başkan Alıcık, minik Özgür Mert'in ve akciğerlerinden rahatsız olan babasının tedavilerinin yapılmasını sağlayıp, gerekli maddi destek sözünü verdi.

Daha önce Erzurum'da yaşayan Doğan Ailesi'nin dört çocuğundan en küçüğü olan Özgür Mert Doğan, halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen hipospadias rahatsızlığıyla dünyaya geldi. Bu rahatsızlığına bağlı olarak minik Özgür Mert'in böbreklerinden teki de zarar gördü.

Doktorlar, rahatsızlığı nedeniyle üç kez havale geçiren Özgür Mert'in bir yaşına gelene kadar gerekli tedavisinin yapılması gerekteğini söyledi. Maddi durumu kötü olan ve hiçbir sosyal güvencesi de bulunmayan inşaat işçisi Abdurrahman Doğan, evindeki eşyaları satarak oğlunu Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde geçen 20 Ekim'de ilk olarak hipospadias rahatsızlığı için ameliyat ettirdi. Doktorlar, en kısa zamanda Özgür Mert'in iflas eden böbreğinin de ameliyatla alınması gerektiğini söyledi. Minik Özgür Mert'in olduğu ilk amilayatın ardından Abdurrahman Doğan, iş imkanlarının daha iyi olabileceğini düşünerek ve çocuğunun diğer tedavilerinin de daha rahat yapılabilmesi için 4 ay önce evini akrabalarının bulunduğu Aydın'ın Nazilli ilçesine taşıdı.

Doğan, oğlunu böbreğindeki rahatsızlik daha da artması üzerine bir ay önce Nazilli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenesi sonucu doktorlar Özgür Mert'in ameliyatı için Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevkinin yapılacağını ancak bunun için peygamber sünneti nedeniyle olduğu ameliyatın öncelikle geçmesi gerektiğini belirttiler. İflas eden böbreğinin alınması yapılacak ameliyat için bekleyen talihsiz Özgür Mert'in babası Abdurrahman Doğan, maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle karar kara düşünürken, içinde bulunduğu durumun ulusal basında haber olarak yer almasını ardından MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kendilerine yardım elini uzattı.

TEDAVİLERİ YAPTIRILIP, MOBİLYA DESTEĞİ VERİLECEK

Başkan Alıcık, kendisi de akciğer hastası olan ancak Doğan'ı oğlu Özgür Mert ile makamında ağırladı. Doğan'a çocuğunun ve kendisinin tedavisi için gereken desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Alıcık, Nazilli Devlet Hastanesi'ni arayarak, Özgür Mert'in durumu hakkında da bilgi aldı. Hastaneyle yaptığı görüşmenin ardından Başkan Alıcık, baba-oğula 15 Aralık'ta nazilli devlet Hastanesi'ne kontrole gideceklerini müjdesini vedrip, buradan alacakları sevk ile gerekli tedavilerin ve ameliyatın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yapıcağını söyledi.

Başkan Alıcık, Doğan'a belediyelerinin "Ev Işığı Projesi" kapsamında, hayırseverlerden ve vatandaşlardan ihtiyaç fazlası olduğu için toplanan mobilyalardan göndereceklerin de sözünü verdi. Başkan Alıcık, "Önce insan" sloganından yola çıkarak Doğan Ailesi'ne tedavileri sırasında ihtiyaç olması halinde gereken maddi desteğinde sağlanacağını belirtti.

Doğan ise destekleri nedeniyle Başkan Alıcık'a teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nazilli - Minik Özgür Mert ve Ailesine Başkan'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement