Necip Fazıl Kısakürek Anıldı - Son Dakika
Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Anıldı

Necip Fazıl Kısakürek Anıldı

Elazığ Belediyesi Sosyal ve kültürel alanda yapılan örnek çalışmalarla imza atmaya devam ediyor.

29.05.2012 20:04

Bu kapsamda Türk Edebiyat Dünyasının önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek için "Vefatının 29.yıl dönümünde Necip Fazıl" adıyla bir anma töreni düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ile Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi işbirliğiyle yapılan anma programı Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen anma programına Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Z.Rüstem Akgün, Türk edebiyata gönül vermiş Elazığlı yazar ve şairler ile edebiyatseverler katıldı.

Anma programında konuşmacı olarak katılan ve Üstad Necip Fazıl'ın yıllarca yakınında bulunan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Hayrettin Ayaz, Türk Edebiyatının en önemli şair ve yazarlarından olan Necip Fazıl Kısakürek'e unutmayarak anma töreni düzenleyen Elazığ Belediyesine ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi teşekkür etti. Ayaz sözlerine şu şekilde devam etti: " Türk Edebiyatına gönül vermiş üstadımızı 29 yıl önce kaybettik ama biz asla onu unutmadık ve asla da unutmayacağız üstadımızı Türk Edebiyat Dünyasının yetiştirdiği en önemli edebiyatçılarından olan Necip Fazıl Kısakürek edebiyat kişiliğiyle gelecek kuşaklara örnek olmuştur. "Sultan-üş Şuara" yani Şairlerin Sultanı unvanına layık görülen üstadımızı gençlerimiz asla unutmamalıdır."

Tiyatro sanatçısı Rıdvan Dağlar'ın mizansenle okuduğu Necip Fazıl Kısakürek in unutulmaz eserlerinden olan "Sakarya" şirini salonda büyük bir beğeni topladı. Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri de üstadın bir birinden güzel şiirlerini okuyarak gece renk kattılar.

Elazığlı şairlerden Tarık Özcan, Şükrü Kacar, Bedrettin Keleştimur, Mithat Yılmaz, Günerkan Aydoğmuş, Hadi Önal, Faik Güngör, Ömer Kazazoğlu, Murat Kuşcubaşı, Tuncer Sönmezin şiirlerinden örnekler sunan Necip Fazıl Anadolu Lisesi öğrencileri büyük beğeni topladılar.

Üstad Necip Fazıl'ın vefatının 29. yıldönümünde unutmadıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu; Elazığ Belediyesi'nin tarihi ve edebi şahsiyetleri anma programlarına büyük önem veren ve bu programları okul ve sivil toplum örgütlerimizle organize eden Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Necip Fazıl Kısakürek Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement