Necip Hablemitoğlu Davası Usule İlişkin İtirazlarla Başladı - Son Dakika
Güncel

Necip Hablemitoğlu Davası Usule İlişkin İtirazlarla Başladı

Necip Hablemitoğlu Davası Usule İlişkin İtirazlarla Başladı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada, aralarında Fetullah Gülen ve eski Özel Kuvvetler Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Alay Komutanı Mustafa Levent Göktaş’ın da bulunduğu 10 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Gökhan Nuri Bozkır’ın avukatı, müvekkilinin, Ukrayna’daki davası bitmeden Türkiye’de yargılanamayacağını savundu.

14.02.2023 13:40  Güncelleme: 13:45

GÜRKAN DEMİRTAŞ

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada, aralarında Fetullah Gülen ve eski Özel Kuvvetler Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Alay Komutanı Mustafa Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Gökhan Nuri Bozkır'ın avukatı, müvekkilinin, Ukrayna'daki davası bitmeden Türkiye'de yargılanamayacağını savundu.

Necip Hablemitoğlu suikastı nedeniyle Fetullah Gülen ve Mustafa Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı.

Tutuklu sanıklar Gökhan Nuri Bozkır, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Mustafa Levent Göktaş, Aydın Köstem ile tutuksuz sanık Mehmet Narin duruşmada hazır bulunurken diğer tutuklu sanık Enver Altaylı ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmayı, Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve kızları da izledi.

"MÜVEKKİLİM TÜRKİYE'DE YARGILANAMAZ"

Duruşmada, sanık Gökhan Nuri Bozkır'ın avukatı, müvekkilinin Ukrayna'da yakalandığını, iade edilmiş olsa da Ukrayna'daki davası henüz bitmediği için Türkiye'de yargılanamayacağını savundu ve durumu netleşinceye kadar müvekkilinin savunmasının alınmamasını talep etti.

Gökhan Nuri Bozkır ise cezaevindeyken İçişleri Bakanlığı tarafından kendisine gönderilen ve ülkede bulunduğu süreleri gösteren belgelerde, şu an ülkede bulunmadığının belirtildiğini ifade etti.

LEVENT GÖKTAŞ'IN AVUKATI, MÜVEKKİLİNİN ÖRGÜT SUÇUNDAN SORGULANAMAYACAĞINI SAVUNDU

Mustafa Levent Göktaş'ın avukatı, müvekkilinin sadece nitelikli kasten adam öldürme suçu nedeniyle iade edildiğini, örgüt suçundan iade edilmediğini, bu yüzden bu suçtan dolayı sorgulanamayacağını belirterek ara karar oluşturulmasını istedi.

Hablemitoğlu Ailesi'nin avukatı ise sanık avukatlarının talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tarafların usule ilişkin taleplerini karara bağlamak için duruşmaya bir saat ara verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Necip Hablemitoğlu Davası Usule İlişkin İtirazlarla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement