Nehir Taşkınlarına Avrupa Birliği Destekli Proje - Son Dakika
Son Dakika Logo

Nehir Taşkınlarına Avrupa Birliği Destekli Proje

Nehir Taşkınlarına Avrupa Birliği Destekli Proje
13.06.2013 15:22  Güncelleme: 16:50

'Türkiye-Bulgaristan Su Kaynakları Alanında İşbirliği Deklarasyonu' çerçevesinde Bulgaristan'da bir toplantı gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Bulgaristan ile nehir taşkınları konusunda protokol imzalandığını açıklayarak hazırladıkları Avrupa Birliği destekli projeyle taşkınları önlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Devlet Su İşleri XI. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kadıoğlu, her yıl Meriç Nehri'nde meydana gelen taşkınları engellemek için proje hazırladıklarını açıkladı.

Avrupa Birliği'nin destek vereceği Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'nin ortak olacağı projeyle ilgili bilgiler veren Kadıoğlu, "Her yıl Meriç Nehri'nden gelen sulardan dolayı ülkemizin özellikle Trakya bölgesi etkileniyor. Bu anlamda Bulgaristan hükümeti ile bakanlığımız arasında 2 hafta önce bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında inşallah taşkınlığın önlenmesine yönelik olarak havzanın korunmasına yönelik ciddi bir çalışma yapılacak. Bu önemli bir gelişme. Çünkü bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde biraz bu konu biraz öteleniyordu ama artık bu karara bağlandı. inşallah kısa sürede Bulgaristan'dan bir heyet gelecek buradaki araziyi inceleyecek" dedi.

Kadıoğlu, amaçlarının taşkınların önlenmesi olduğunu anlattı. Kadıoğlu, "Tunca ve Meriç konusunda bu çalışmaları paydaşlarımızla komşularımızla yürütmek. Çünkü biz etkilenen ülkeyiz. Dolayısıyla bu çalışmalar birlikte yürütülürse başarılı olur. Meriç havzasıyla ilgili olarak bu yılın sonunda veya önümüzdeki yıl hem Meriç hem de Ergene ile alakalı olarak Avrupa Birliği destekli bir proje yapacağız. Bu proje çerçevesinde hem Bulgaristan hem de Yunanistan proje içerisinde olacak. Dolayısıyla üç ülkeli bir proje olacak. Bu proje sonucunda ne tür eylemler yapmamız gerekiyor ne tür adımlar atmamız gerekiyor. Buna yönelik olarak ne tür yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bütün bu çalışmalar o proje çerçevesinde belirlenecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nehir Taşkınlarına Avrupa Birliği Destekli Proje - Son Dakika


Advertisement