Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın Güney Afrika yüksek mahkemesine atadığı ilk siyahi kadın hakim olan ve şu anda BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri olarak görev yapan Navi Pillay, Mandela'nın yaptıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.
Pillay, "Mandela, ifade özgürlüğüne ve onurlu yaşamaya tutkulu bir şekilde inanmıştı. Herkes için insan haklarına inanmıştı" dedi.
Pillay, Mandela'nın hayatını kaybetmesi dolayısıyla, BM Cenevre ofisinden yaptığı açıklamada, "O kendi prensiplerinden hiçbir şekilde ödün vermeyen ama diğer taraftan önemli konularda her zaman anlaşmaya hazırlıklı biriydi" ifadesini kullandı.
Pillay, "Herkes için insan haklarına inanmıştı ve kendi başkanlığında ve emekliliğinde bu amaç doğrultusunda çalıştı. Kadın hakları için erkek ve kadın eşitliği için çok şey yaptı" dedi.
Pillay, 1964 yılında Mandela'nın hapse girmeden yaptığı son konuşmasındaki "Ben beyazların hegemonyasına karşı savaştım ve yine ben siyahların hegemonyasına karşı da savaştım. Ben bütün insanların kaynaştığı ve eşit şartlara sahip olduğu demokratik ve özgür bir toplumu el üstünde tutarım. Bu beni başarmak için yaşamaya iten fikrimdir. Ama gerekirse bu amaç için ölmeye de hazırım" şeklindeki tarihi sözlerini hatırlattı ve Mandela'nın yaptıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti. - Cenevre
Son Dakika › Güncel › Nelson Mandela'nın Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.