New York Belediye Başkanına Protesto - Son Dakika
Güncel

New York Belediye Başkanına Protesto

New York Belediye Başkanına Protesto

ABD'de, binlerce kişinin girişimiyle başlatılan 'Wall Setreet'i İşgal Et' protesto gösterileri dün de sürdü.

07.01.2012 06:24

Abd'de, gelir dağılımı eşitsizliği, ekonomik kriz ve işsizliğe karşı binlerce kişinin girişimiyle başlatılan 'Wall Setreet'i İşgal Et' protesto gösterileri dün de sürdü. Protestoların ilk başladığı yer olan New York'ta göstericiler, eylemlerinin başladığı günden bu yana kendileri ile haber yapan gazetecilerin gözaltına alınmaları ve New York polisinin şiddet dolu yaklaşımı gerekçesiyle New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'i protesto ettiler.

ABD'de, gelir dağılımı eşitsizliği, ekonomik kriz ve işsizliğe karşı binlerce kişinin girişimiyle başlatılan 'Wall Setreet'i İşgal Et' protesto gösterileri dün de sürdü. Protestoların ilk başladığı yer olan New York'ta göstericiler, eylemlerinin başladığı günden bu yana kendilerine ilişkin haber yapan gazetecilerin gözaltına alınmaları ve New York polisinin şiddet dolu yaklaşımı gerekçesiyle New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'i protesto ettiler. Eylemciler kendilerinin barışçıl protesto gösterisinde bulunmalarına karşın, New York polisinin kendilerine haksız ve yasadışı şiddet uygulaması, bunları fotoğraf ve görüntülerle belgeleyip haber yazan gazetecilerin de polis tarafından tutuklanmalarından Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in sorumlu olduğunu anlatan konuşmalar yaptılar.

Bloomberg'in, Madison ve 5. Caddeleri arasında, 79. sokakta bulunan malikanesinin önünde toplanmalarına izin verilmeyen protestocular, ellerinde 'Bloomberg'in mirası: Polis şiddeti, biber gazi, basına tutuklama' yazılı pankart taşıyıp, New York'un sayılı zenginlerinden olan Bloomberg'in, kendisinin de içinde bulunduğu yüzde 1 azınlık için yüzde 99 çoğunluğun haklarını satmakla suçladılar ve Bloomberg aleyhine sloganlar attılar. Polis Bloomberg'in evinin bulunduğu sokakta geniş güvenlik önlemleri aldı ve sokağın bir yanını barikat içine alarak yaya trafiğine kapadı. Göstericiler bu uygulamaya da 'NYPD Bloomberg'in özel ordusu değil, korunması gereken o değil biziz' diyerek tepki gösterdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New York Belediye Başkanına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement