Nijerya'da işçi sendikası yakıt ve nakit sıkıntıları nedeniyle grev ilan etti - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da işçi sendikası yakıt ve nakit sıkıntıları nedeniyle grev ilan etti

Nijerya\'da işçi sendikası yakıt ve nakit sıkıntıları nedeniyle grev ilan etti

Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC), ülkede yaşanan yakıt ve nakit kıtlığı nedeniyle kamu çalışanları için ülke çapında grev ilan etti.

23.03.2023 16:37  Güncelleme: 16:41

Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC), ülkede yaşanan yakıt ve nakit kıtlığı nedeniyle kamu çalışanları için ülke çapında grev ilan etti.

NLC Başkanı Joe Ajero, yaptığı açıklamada, işçilerin işe gitmek için ödeyecek yol parası ya da aileleri için yiyecek alacak paraya erişemediklerini söyledi.

Ülkede petrol sektöründeki fiyatlandırma usulsüzlüklerini eleştiren Ajero, işçilerin 29 Mart'ta ülke çapında grev başlatacaklarını bildirdi.

Ajero, NLC'ye bağlı sendikalara, Nijerya Merkez Bankasının (CBN) ülkedeki tüm şubelerinde grev için hazır olmaları talimatını verdi.

Seçimlerin ardından çok sayıda eyalette yakıt kıtlığı yeniden başladı

NLC, ülkede yaşanan yakıt kıtlığına çözüm bulması için daha önce hükümete 7 günlük ültimatom vermişti.

Nijerya'da güvenlik sorunları gerekçesiyle tasarlanan yeni banknotların 15 Aralık 2022'den itibaren piyasaya sürüleceği, eskilerinin de 10 Şubat'a kadar geçerli olacağı açıklanmıştı.

Ülkede tasarlanan yeni banknotların piyasada yeterince olmaması nedeniyle nakit sıkıntısı yaşanırken, 25-26 Şubat'ta düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başkent Abuja'nın yanı sıra çok sayıda eyalette yakıt kıtlığı yeniden başladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da işçi sendikası yakıt ve nakit sıkıntıları nedeniyle grev ilan etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement