İntihar Sanıldı, Cinayet Çıktı! Mahkeme de İyi Hal İndirimi Verdi - Son Dakika
Güncel

İntihar Sanıldı, Cinayet Çıktı! Mahkeme de İyi Hal İndirimi Verdi

İntihar Sanıldı, Cinayet Çıktı! Mahkeme de İyi Hal İndirimi Verdi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ayrılmak isteyen nişanlısını öldüren ve daha sonrada olaya intihar süsü veren O.B.'nin davadaki iyi halinden dolayı müebbet hapis cezası 25 yıla indirildi.

22.06.2016 10:27  Güncelleme: 12:01

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, iki gün haber alınamayınca eve giren polisler tarafından ölü bulunan Serap Çiçek'in (38) yanında yer alan tarım ilacını içip intihar ettiği düşünüldü. Ancak, ayrılmak istediği nişanlısı O.B. (52) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olaya intihar süsü vermek isteyen O.B.'ye, kasten öldürme suçundan yargılandığı davada önce müebbet hapis verildi, duruşmadaki iyi halinden dolayı cezası 25 yıla indirildi.

GERÇEK ADLİ TIP'TA ORTAYA ÇIKTI

Karşıyaka'da 30 Ekim 2015 tarihinde, Tuna Mahallesi 1688 Sokak'ta yaşanan olayda, bir süre önce eşinden boşanan Serap Çiçek'ten iki gün haber alamayan yakınları, polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Serap Çiçek'in yalnız yaşadığı eve giden polis, çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri girdi. Reklamcılık yapan Serap Çiçek'in cansız bedeni bulundu. Yanında bulunan tarım ilacından dolayı Serap Çiçek'in, intihar ettiği düşünüldü. Ancak gerçek İzmir Adli Tıp Kurumu morgundaki otopside ortaya çıktı. Otopside Serap Çiçek'in, elle boğularak öldürüldüğü belirlendi.

İntihar Sanıldı, Cinayet Çıktı! Mahkeme de İyi Hal İndirimi Verdi

3'ÜNCÜ DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Bu gelişme üzerine polis, cinayetle ilgili araştırma yaptı. Serap Çiçek'in en son görüştüğü kişinin, bir süredir ilişki yaşadığı ve nişanlandığı taksi şoförü O.B., olduğu saptandı. Gözaltına alınan O.B.'nin, Çiçek'i elleriyle boğarak öldürdüğü belirlendi. Tutuklanan O.B. hakkında, Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Üçüncü kez hakim karşısına çıkan O.B., Serap Çiçek'in, intihar etmek istediğini kendisinin engel olduğunu öne sürüp, "Bu sırada bana söylediklerinden dolayı çok sinirlendim. Kendimi kaybettim. Boğazını sıktım. Kendime geldiğimde yerde cansız yatıyordu. Pişman oldum. Suni teneffüs yaptım ama kendine gelmedi, ölmüştü. Ben de bileklerimi kesip intihar etmek istedim." dedi.

İntihar Sanıldı, Cinayet Çıktı! Mahkeme de İyi Hal İndirimi Verdi

MÜEBBET HAPİS, 25 YILA İNDİ

Yargılama sonunda O.B., önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak duruşmadaki iyi halinden dolayı cezası 25 yıl hapse indirildi.

Duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Platformun İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Kadın cinayetlerinde, cinsel saldırı suçlarında iyi hal indiriminin olmaması gerekiyor. Bu suçların artmaması, meşrulaşmaması için iyi hal indirimini kabul etmiyoruz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İntihar Sanıldı, Cinayet Çıktı! Mahkeme de İyi Hal İndirimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ALBATROS: O ADAMIN YERIN DE OLSANIZ KADIN HAKARET ETTIKCE ERKEK OLATAK ANDAVAL OLARA BAKARMIYDINIZ TEPKIMI VERIRDINIZ SUAN HERKESIN TUZU KURU KADINLAR TOPLULUGU ASALIM DER ERKEK TOPLULUGUDA YARISI BAYANLARA YALAKALIK TAN ERKEGI SUCLAR YARISI BON BON BAKAR GERI KALANDA DUAEDER BENIM GIBI ALLAH KIMSENIN BASINA AILE HUZURSUZLUGU VERMESIN VE BU TUR BI OLAYIDA YASATMASIN 4 4 Yanıtla
    : Kimin kime hakaret ettiğini nerden biliyorsun? 4 0
  • adalet mi bu: memleket de hakim e savcıya küfür et döv daha fazla ceza alırsın bu nasıl adalet tasarlayarak kadını öldür 25 yıl bunun da ceza infaz kanununa göre 2/3 yat ohhh mis gibiii bu nasıl adalet 7 0 Yanıtla
  • .....: Bre akılsız madem cinayet süsü verecen bari kendini asmış gibi göster. 1 0 Yanıtla

Advertisement