Normal Doğuma Zorlandı - Son Dakika
Güncel

Normal Doğuma Zorlandı

Normal Doğuma Zorlandı

Sivas'ta Devlet Hastanesi'ne giden 29 yaşındaki kadının normal doğuma zorlandığı ortaya atıldı.

07.11.2012 11:15  Güncelleme: 11:17

Sivas'ta doğum için Devlet Hastanesi'ne giden 29 yaşındaki Sehibe Karadağ'ın 18 saat boyunca normal doğuma zorlandıktan sonra başka bir hastaneye sevk edilerek erkek bebeğini sezaryenle dünyaya getirdiği iddia edildi. Sağlık Müdürlüğü ise ailenin risk olmamasına rağmen hekim ve görevlilere hakaret ettiğini ileri sürdü. Taraflar karşılıklı şikayetçi oldu.

Sivas'ta özel bir şirkette şoförlük yapan 39 yaşındaki İdris Karadağ'ın hamile eşi Sehibe Karadağ, ikinci çocuğunu dünyaya getirmek üzere 2 Kasım akşamı Sivas Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Acil servisteki müdahalenin ardından Karadağ, doğum için servise alındı. Suni sancı verilerek normal doğuma alınan Sehibe Karadağ, doğum yapabilmek için uzun süre bekledi. Bu sırada aile bireyleri nöbetçi doktor S.Ş. ile tartışarak hastanın Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesini istedi. Görevli doktor buna gerek olmadığını ve risk bulunmadığını belirtti.

Ancak ailenin ısrarı sonucu hasta ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Sehibe Karadağ burada doğum servisine alındıktan sonra sezaryenle bebeğini dünyaya getirdi. 18 saatlik bir süreçten sonra sezaryenle 'Poyraz' adını verdiği erkek bebeğine kavuşan aile hastane ve doktor hakkında şikayette bulundu.

DOKTORU SUÇLADILAR

Hastanede yaşadıklarını anlatan anne Sehibe Karadağ, normal doğum sürecinin uzamasına rağmen doktorun ısrarla beklemeyi tercih ettiğini, sonradan yakınlarının ısrarı ile diğer hastaneye sevk ettiğini belirtti. Hastanın eşi İdris Karadağ ise, 18 saat boyunca boşuna sancı çektirilerek eşi ve bebeğinin hayatının tehlikeye atıldığını iddia ederek, Nöbetçi doktor, 18 saat boyunca bize eşimin durumunun oldukça iyi olduğunu belirterek hiçbir sorun olmadığını söyledi. Fakat eşimin durumu kritik olunca diğer hastaneye sevk etti dedi. Aile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

HASTANE DE ŞİKAYETÇİ

Hastane yönetimi konu hakkında açıklama yapmazken, hasta yakınlarının gerginliğe neden olmaları nedeni ile hastanın diğer hastaneye sevk edildiğini ileri sürdü. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Bahattin İlter, doğum sürecinde anne ve bebek açısından bir risk olmadığınını belirterek, Hasta yakınlarına anne ve bebek açısından herhangi bir risk olmadığı defalarca anlatılmasına rağmen ilgili kişiler, ilgili uzman doktor ve sağlık personeline tehdit ve sözlü tacizlerde bulunduğu tespit edilmiştir. Hastane yönetimi sağlık personeline karşı yapılan tehdit ve saldırgan eylemlerden dolayı beyaz kod uygulaması ile bildirimde bulunmuş, konu ilgili kurumlara aktarılmıştır dedi. Konuyu kendisinin de aynı gün takip ettiğini belirten İlter, bahsedildiği gibi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Konunun takip edildiğini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement