Nürnberg'de İlk Kez Altı Türk Sivil Kuruluşu Birlikte Toplu İftar Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Nürnberg'de İlk Kez Altı Türk Sivil Kuruluşu Birlikte Toplu İftar Düzenledi

Nürnberg\'de İlk Kez Altı Türk Sivil Kuruluşu Birlikte Toplu İftar Düzenledi

Dha DIŞ HABER - Nürnberg'de ilk kez altı Türk sivil kuruluşu birlikte toplu iftar düzenlediTaner Tüzün Nürnberg, 11 Haziran ( DHA ) Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül himayesinde, Kuzey Bavyera teşkilatları UETD, MÜSİAD, İGMG, DİTİB, TİAD ve TÜRK OCAĞI olmak üzere altı Türk Sivil Kuruluşu ilk kez birlikte toplu olarak iftar yemeği verdi.

11.06.2016 09:31

Dha DIŞ HABER - Nürnberg'de ilk kez altı Türk sivil kuruluşu birlikte toplu iftar düzenledi

Taner Tüzün Nürnberg, 11 Haziran ( DHA ) Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül himayesinde, Kuzey Bavyera teşkilatları UETD, MÜSİAD, İGMG, DİTİB, TİAD ve TÜRK OCAĞI olmak üzere altı Türk Sivil Kuruluşu ilk kez birlikte toplu olarak iftar yemeği verdi.

Nürnberg Eventhalle'de gerçekleşen İftarda, Başkonsolos Yavuz Kül, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, Orta Frankonya Polis Müdürü Johhan Rast, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır, UETD Başkanı Ümit Kelepir, Müsiad Başkanı Kadir Bozkurt, Ditib Başkanı Hasan Aslan, Tiad Başkanı Erdal Cec, Türk Ocağı Kuzey Bavyera Başkanı Kudret Yılmaz, Ditib Birlik Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Türk Ocağı Başkanı Oğuzhan Özel, Nürnberger Nachrihten Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Joahim Hauck ile beş yüz davetli hazır bulundu.

BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ

Değişik altı Türk Sivil kuruluşunun birlik ve beraberlik sergilediği iftar yemeği okunan Kur' anı Kerim ile başladı. Sırası ile Mümin Şener, Erdal Çec, Kudret Yılmaz, Hasan Aslan, İsmail Satır, Kadir Bozkurt, Erhan Çınar birer selamlama konuşması yaptılar ve terörü kınadılar. .Daha sonra Kuran'ı Kerim okundu ve iftar yemeği yendi. Duadan sonra söz alan Belediye Başkan Ulrich Maly, Türkiye ile Almana arasındaki krize atıfta bulunarak, karşılıklı konuşulması gerektiğini, günahlarda arınmak, sorunları gidermek için ramazan ayının iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Başkonsolos Kül ve Belediye Başkanı Maly' e Kuran ayeti bulunun birer plaket hediye edildi.

BAŞKONSOLOS KÜL MEMNUN

En sonsöz alan Başkonsolos Yavuz Kül, ilk kez kendi himayesi altında, altı değişik Türk sivil kuruluşunun birlikte toplu olarak iftar yemeği verdiğini, bu nedenle duyduğu memnuniyeti dillendirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg'de İlk Kez Altı Türk Sivil Kuruluşu Birlikte Toplu İftar Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement