Nusaybin'de Görev Yapan Güvenlik Güçleri: Silahlar Yeterli Değil - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Görev Yapan Güvenlik Güçleri: Silahlar Yeterli Değil

Günlerdir çatışmaların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerinin bölgeye yönelik çarpıcı tespitleri var.

15.12.2015 07:50  Güncelleme: 10:15

Habertürk, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde görev yapan güvenlik güçlerinin nabzını tuttu.

Operasyonlar sonucu yakalanan teröristlerin susma hakkını kullandığı belirten bölgedeki kaynaklar, PKK'nın Cizre'de, Silopi'de ve Nusaybin'de Kobani modelini kullandığını belirterek, operasyonlarda silahların yeterli gelmediğini vurguluyor.

Güvenlik kaynaklarının bölgeye ilişkin gözlem ve tespitleri şöyle:

OPERASYONDA SON TARİH

Operasyonların son bulmasıyla ilgili bir tarih vermek imkânsız. Yeni bir konjonktür var. Örgüt, kıra dayalı şehir çatışmasına geçti.

PKK'NIN AMACI

Operasyonlarda, teröristler ya kaçıyor ya da ölüyor. Son 20 gün içinde 13 terörist yakalandı. Hiçbiri konuşmadı. Susma hakkını kullandı. PKK ne yapmaya çalışıyor bunun tespit edilmesi gerekiyor.

SINIR GÜVENLİĞİ

Rusya YPG'ye silah veriyorsa bu silahların bir kısmını Türkiye'deki örgüt mensupları bize karşı kullanabilir. Sınır güvenliği konusunda acil tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor.

DAĞ KADROSU

Bölgede sanki 14-15 yaşında çocuklarla hendek savaşı var gibi gösteriliyor. Burada PKK'nın kırsal eğitimli kadrosuyla çatışma var. Operasyon yapılan mahallelerde halk yok. PKK'ya yardım eden milisler ve teröristler var.

GÖÇ

Nusaybin'de göç sürüyor. Son operasyonlarda 122 evde arama yapıldı. Sadece 3 evde yaşayanların olduğu tespit edildi. Bazıları eşyasını almak istiyor. Bazıları hiçbir şeyini almadan gidiyor. Akrabalarının yanında misafir olarak kalan var.

KOBANİ MODELİ

Cizre'de, Silopi'de ve Nusaybin'de PKK Kobani modelini kullanıyor. Nusaybin'de sadece polis ekipmanlarıyla PKK'ya karşı operasyon yapılıyor. Operasyonlarda silahlar yeterli gelmiyor.

Nusaybin\'de Görev Yapan Güvenlik Güçleri: Silahlar Yeterli Değil

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Görev Yapan Güvenlik Güçleri: Silahlar Yeterli Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Putinist: İngilizler 3 kurşunla 5 kişi öldürüyor bizimkiler 5 kurşunla 1 kişiyi öldüremiyor, hakketten türkün gücünü görüyoruz :) 27 41 Yanıtla
    TÜLiNiST: 24 kasimda tek füzeyle rus ucagini nasil tepe takla attirdigimizi ne cabuk unuttun zirto putin. 19 3
  • türkıyelı: kürtlere yaptığınız zulmün karşılığında rabım sızı depremlen vuracak az kaldı bekleyın sızz 34 28 Yanıtla
  • bazid: Son model silahlar yetmiyo size bre zalimler ozaman atom falan attinda yok edin.insafsizlar gücünüz mazlum kürt halkina yettiyo insallah bir savas olurda bizde görürüz baskasina karsi gücünüzü 19 42 Yanıtla
  • İstanbullu : Ne onurlu bir savaş değilmi tank top havan makinali tüfek kullanican birde silahlar yetersiz diyecen ne karşı tarafın füzeleri yada savaş uçakları vardı bizmi bilmiyoruz. ..fark silahta değil fark onurlu direnişte direnen bütün arkadaşlara selam olsun 19 36 Yanıtla
    Memleketi Diyarbakir: Neye direniyorlar türkiye kendi topraginimi isgal ediyor yoksa pkk mi türkiyenin topragini isgal icin ugrasiyor 9 12 cahil: onurlu savaş devletlerle yapılır etekliler le anladıkları dille savaşılır. 0 7
  • türkıyelı: rabım t.c devletını helak etsın kı helak etmış zaten 5 37 Yanıtla
  • bilgin: hertarafı yakıp yıkmışsınız zaten taş taş üstünde kalmamaış ...tankınız uçağınız helikopteriniz var daha ne istiyorsunuz atom bombası mı atmak istiyorsunuz kendi vatandaşınıza..allah akıl fikir versin bu saatten sonra barış marış olmaz herkes elinden geleni yapsın ve sonucuna katlansın başka ne demeli bilmiyorum 23 18 Yanıtla
  • zilan kürt kızı: pkk kürt değil ermeni burada ötenlerde ermeni dinsizlerinden bunlar cahil kürtleri kandırdılar ellerinde kullanıyorlar zaten çoğunu kaçırıp terörüşt yaptılar çoğu gönülsüz teslim olanlar ermeni değil kürtlerdir 32 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement