O Ses Hollanda'da cinsel taciz haberleri sonrası istifalar geldi - Son Dakika
Güncel

O Ses Hollanda'da cinsel taciz haberleri sonrası istifalar geldi

O Ses Hollanda\'da cinsel taciz haberleri sonrası istifalar geldi

Türkiye'de "O Ses Türkiye" adıyla yayınlanan yetenek yarışmasının Hollanda versiyonu olan "The Voice of Holland", kadın yarışmacılara yönelik cinsel istismar ve yetkiyi kötüye kullanma iddiaları üzerine, geçici olarak durduruldu.

17.01.2022 14:19  Güncelleme: 15:11

Dünya çapında birçok ülkede yayınlanan ve Türkiye'de de 'O Ses Türkiye' adıyla bilinen şarkı yarışması formatındaki programın orijinal versiyonu olan Hollanda'nın Sesi'nde cinsel taciz skandalı ortaya çıktı.

ORKESTRA ŞEFİ İDDİALARI KABUL ETTİ

Yarışmanın orkestra şefi Jeroen Rietbergen, hakkındaki iddiaları kabul ederek, programdan ayrıldığını açıkladı. Orkestra şefi yarışmada "şarkıcı koçu" olan Fas kökenli rapçi Ali B. hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Rietbergen, görevini kötüye kullandığının belirterek, derhal istifa edeceğini açıkladı. Rietbergen, yarışmaya katılan kadın şarkıcılarla, "cinsel nitelikte temas kurduğunu" itiraf ederek, "Asla yapmamam gereken şeyler yaptığım için bütün kadınlardan özür diliyorum" dedi.

Yarışmacı kadınlarla ilişkisinin "güç kullanımından çok, karşılıklı ve eşit olduğunu" savunan orkestra şefi, kadınların bu teması çok farklı deneyimlemiş olabileceğini çok geç farkettiğini öne sürdü.

"İDDİALAR ÇOK CİDDİ VE ŞOK EDİCİ"

Bu arada Hollanda'daki yarışmanın 2015 yılına kadar jüri üyeliğini yapan şarkıcı Marco Borstato hakkında da, eski bir çalışanın kızına yönelik cinsel istismar suçlamasıyla savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Savcılığa göre, bu iddiaların yarışma ile ilgisi yok.

Yarışmanın yayınlandığı RTL kanalı, sınırı cinsel istismar ve görevi kötüye kullanma iddiaları konusunda, bilgilerinin bulunmadığını bildirdi.

İddiaları "çok ciddi ve şok edici" olarak değerlendiren RTL kanalı, The Voice Of Holland adlı yarışmanın yeni sezon yayınının durdurulduğunu açıkladı. Kanal, iddialara ilişkin bağımsız bir soruşturma başlatılması için yapımcı şirket ile anlaştı.

Son Dakika Güncel O Ses Hollanda'da cinsel taciz haberleri sonrası istifalar geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement