Obama'nın Temsilcisinin PKK'lı ile Fotoğrafına Ankara'dan Tepki - Son Dakika
Güncel

Obama'nın Temsilcisinin PKK'lı ile Fotoğrafına Ankara'dan Tepki

Obama\'nın Temsilcisinin PKK\'lı ile Fotoğrafına Ankara\'dan Tepki

Abd Başkanı Barack Obama'nın hafta sonu Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kobani'yi ziyaret eden özel temsilcisi Brett McGurk, PKK'lı Polat Can ile fotoğraf çektirdi.

02.02.2016 15:50

Abd Başkanı Barack Obama'nın hafta sonu Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kobani'yi ziyaret eden özel temsilcisi Brett McGurk, PKK'lı Polat Can ile fotoğraf çektirdi. Polat Can YPG temsilcisi sıfatıyla Brett McGurk ile çektirdiği fotoğraf sosyal medyada hesabından paylaştı.

Geçtiğimiz hafta sonu Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kobani'yi ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'un ziyaretinde çekilen bir fotoğraf karesi Ankara'yı rahatsız etti. Kobani'de IŞİD ile verilen mücadelede yaşamını yitirenlerin mezarlarını da ziyaret ederek bunları Twitter hesabından paylaşan McGurk'un, Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin sözcülerinden Polat Can'dan plaket aldığı ortaya çıktı. Daha önce PKK içerisinde yer aldığını gösteren fotoğrafları çıkan Polat Can'ın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf, Ankara'da tepkilere yol açtı.

HEM ASKERİ HEM SİYASİ BİR ZİYARETTİ

ABD Başkanı Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk ile Kobani'de görüşen Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, ziyareti Amerika'nın Sesi Radyosu'na değerlendirdi. Müslim, ziyaretin sadece askeri bir ziyaret değil, aynı zamanda siyasi bir ziyaret olduğunu ve bu tür görüşmelerin önümüzdeki günlerde de gizli değil açık bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Suriye'nin geleceğinin konuşulduğu toplantılarda, ülkedeki demokratik güçlerin olması gerektiğini görüşmede dile getirdiklerini söyleyen Enver Müslim, bundan sonra PYD'nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Meclisi'nin görüşmelerde yer alacağını söyledi. Obama'nın temsilcisinin ziyaretinin çok önemli olduğunu da belirten Müslim, Suriye'nin geleceği konuşulurken, ülkedeki Kürt meselesine de çözüm bulunması gerektiğini söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Obama'nın Temsilcisinin PKK'lı ile Fotoğrafına Ankara'dan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement