Ödp: AKP Düzenini Yıkalım, Türkiye'yi Yeniden Kuralım - Son Dakika
Güncel

Ödp: AKP Düzenini Yıkalım, Türkiye'yi Yeniden Kuralım

Ödp: AKP Düzenini Yıkalım, Türkiye\'yi Yeniden Kuralım

ÖDP, Türkiye genelinde, "AKP düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden kuralım" sloganıyla bir kampanya başlattı ÖDP, Türkiye genelinde, "AKP düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden kuralım" sloganıyla bir kampanya başlattı.

10.12.2012 12:13

ÖDP, Türkiye genelinde, "AKP düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden kuralım" sloganıyla bir kampanya başlattı ÖDP, Türkiye genelinde, "AKP düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden kuralım" sloganıyla bir kampanya başlattı.

ÖDP Rize İl Binası'nda yapılan toplantıda konuşan ÖDP Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak, "AKP düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden kuralım" şiarıyla Haziran'a kadar sürecek kampanyayı başlattıklarını açıkladı. Parlak, AKP'nin, on yıllık dönemi boyunca, "demokratikleşme aldatmacasının arkasına saklanarak, Türkiye'yi emperyalistlerin ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden yapılandırdığını" söyledi. On yıllık dönemi, "karanlık dönem" olarak tanımlayan Parlak, "Zenginliği artırmak için yoksulları çoğaltan, çoğunluğu yiyecek açlığına mahkum eden bu düzene 'hayır' diyoruz. Emperyalizmin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan, yalan makinelerinin 'demokrasi ve insan hakları' olarak yutturmaya çalışan NATO bombalarına, Amerikan üslerine 'hayır' diyoruz" dedi.

Parlak, AKP'nin, devleti ve toplumu dini referanslarla yönetmeye çalıştığını, Kürt sorununda dayattığı çözümsüzlük, şantaj ve tehditlerle yeni ölüm ve acılara yol açtığını vurgulayarak, şunları ekledi:

"Kimsenin ekmeğine el konulmayacağı, sözünün reddedilmeyeceği, paranın değil insanların özgür olduğu bir ülkeyi birlikte kurmak için yola çıkıyoruz. 9 Haziran'da İstanbul'da bir miting düzenleyeceğiz. AKP'nin baskı ve zorbalıkla hakim kılmaya çalıştığı bu suskunluk ve çaresizlik duvarını yılmayan, eğilmeyen, diz çökmeyen, hizaya gelmeyen kararlı mücadelemizi büyüterek yıkacağız. Bu direnişi, bu umudu büyütmeye, Türkiye'yi yeniden kurmak için birlikte mücadeleye, sesimizi birleştirmeye çağırıyoruz." - Rize

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ödp: AKP Düzenini Yıkalım, Türkiye'yi Yeniden Kuralım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement