Öğrenciler, Muğla Kyk Yurdunda Suların Akmamasını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Muğla Kyk Yurdunda Suların Akmamasını Protesto Etti

Muğla’da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, yurt koşullarını, suların iki gündür akmamasını protesto etti. Öğrenciler “KYK rezalet” sloganları attı.

04.11.2022 13:23  Güncelleme: 13:29

ESMA TURAN

Muğla'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, yurt koşullarını, suların iki gündür akmamasını protesto etti. Öğrenciler "KYK rezalet" sloganları attı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, 2 gündür sıcak veya soğuk, hiç su akmadığını öne sürerek eylem düzenledi. Dün akşam saatlerinde yurt önünde toplanan yüzlerce öğrenci, "KYK rezalet" sloganları attı.

"NİTELİKLİ BARINMA HAKTIR"

Amaçlarının nitelikli barınma hakkı olduğunu söyleyen öğrenciler, sorunlarının çözümünü talep etti. Devletin öğrencilere nitelikli barınma hakkı sağlamadığını söyleyen öğrenci E.A., tepkisini şöyle dile getirdi:

"Muğla kız ve erkek öğrenci KYK yurtlarında 2 günden beri sıcak su ve soğuk su hiçbir şekilde verilmiyor. Bizim amacımız nitelikli barınma hakkıdır. Devlet bize nitelikli barınma hakkı hiçbir şekilde sağlamıyor. Haklarımızı almak için eyleme çıktık. Şu an eylemdeyiz. Haklarımızı almaya çalışıyoruz. Bizi hiçbir şekilde yıldıramayacaklar. Bize haklarımızı sonuna kadar alacağız."

Öğrencilerin protestosu sürerken polis ekipleri öğrencilere seslenerek, yurt yetkilileri ile görüştüklerini ve yetkilerin öğrencilerden bir hafta süre istediklerini söyledi. Öğrenciler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

"MUSKİ'DEN SU DESTEĞİ İSTİYORUZ"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ise "Temin edilen sular yetersiz. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (MUSKİ) su konusunda desteğini istiyoruz. Su depolarını dolduracak kadar suyumuz vardı ve periyodik aralıklarla su verebiliyorduk fakat şu an yapamıyoruz. MUSKİ'den su desteği istiyoruz" dedi.

Öğrenciler, Muğla Kyk Yurdunda Suların Akmamasını Protesto Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Muğla Kyk Yurdunda Suların Akmamasını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement