Oğuz, Fabrika Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Oğuz, Fabrika Ziyaretlerine Devam Ediyor

Oğuz, Fabrika Ziyaretlerine Devam Ediyor

Oğuz, İlimize geldiği günden beri yatırımcı işadamlarına destek olmak amacıyla fabrika ziyaretlerine devam ediyor.

14.12.2011 09:21

Vali Memduh Oğuz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ve İş Adamı Akdeniz Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Rüştü Çelik ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde fabrika ziyaretlerinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kadir Tekin tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz sırasıyla Cebeci Süt, Ayzer Süt ve son olarak Kınalı Süt Ürünleri fabrikalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Cebeci Süt Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güney, Ayzer Süt Fabrika sahibi Ali Bayraktar ve Kınalı Süt Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Küçükkaya ile görüşen Vali Memduh Oğuz fabrika sahiplerinden üretim hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretten duymuş oldukları memnuniyeti ifade eden fabrika sahipleri, amaçlarının istihdam yaratmak, ekonomiye katma değer sağlamak ve bölge hayvancılığının gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirttiler.

Özellikle kadın istihdamına önem verdiklerini belirten Cebeci Süt Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güney; "Çünkü paketleme ve ambalaj konusunda hanımlarımız erkeklerden daha dikkatli ve daha düzenli çalışmaktadırlar. Bununla birlikte hanımlarımızın para kazanarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları bizim için tercih sebebi olmaktadır" dedi.

Süt'ün önemli bir temel gıda olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; "Dolayısıyla buna yönelik yatırımlar ve bununla ilgilenen üreticiler bizim ilgimizi çekerler. Bununla birlikte üreticinin ürettiği süt acaba nasıl değerleniyor diye merak ederiz. Geldik gördük ki Isparta Organize Sanayi Bölgesinde süt işleme konusunda Dünya piyasası ile rekabet edebilecek olan müesseselerimiz var. Isparta'da böyle tesislerin bulunması bizlere mutluluk ve gurur verdi. Bendeniz yıllar önce Burdur Valiliği yaptığım dönemde Süt Endüstrisi Kurumu vardı, o dönemde sütler toplanarak tankerlerle başka bölgelere giderdi. Maalesef böyle bir işleme ve üretim yeri yoktu. O zaman musluktan süt akar diye övünürdük, ama bugün gördük ki o akan süt modern teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılarak işleniyor ve sofralarımıza sunuluyor.

Sütçülerden, Yalvaçtan Isparta'nın bütün köşelerinde süt üreten kişilere bakıyoruz. Buralarda keçiyi destekleyelim, koyunu destekleyelim, büyük baş hayvanı destekleyelim diyoruz, desteklersek sonuç buralar geliyor ve buradan da mamul hale geliyor. Bu büyük bir zincir ve biz bu zincirin her halkasını destekliyoruz" dedi.

Ağırlıklı olarak bayanların çalıştığını ifade eden Vali Oğuz; "Bu beni çok memnun etti, çünkü kadınlarımıza verdiğimiz değer onların sosyal hayata katılmalarıyla orantılıdır. Kadın başımızın tacı diyoruz ama ondan sonrada bir kenara çekil sessiz sessiz otur, bir işe yarama, sadece ev işi yap, çocuk doğur diyoruz. Bu böyle olmamalı, sosyal hayatın, içtimai hayatın, ekonomik hayatın her safhasında kadın olmalıdır. Onun ekonomik özgürlüğü olmalı, kendi üreten olmalı. Bu durum kimlik kazanmasında çok etkili olur ve çok faydalı olur. Böyle bir müessese 100'den fazla bayanı çalıştırıyorsa bu aynı zamanda modern Türkiye'ye bir işarettir.

BAKA Genel Sekreterimiz Tuncay Beyle buraya gelişimiz sadece onlara merhaba demek amacıyla değil, desteklenecek hadiseleri varsa onu desteklemeye hazırız. Bürokrasiden kaynaklanan şu veya bu sebeple önlerinde engel teşkil eden herhangi bir şey varsa onu da kaldırmak üzere buradayız. Hem moral bir destek, hem de yapılması lazım gelen, eş güdüm gerektiren bir hadise varsa ona da hazır olduğumuz ifade etmek istiyorum. Kendilerine tekrar başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oğuz, Fabrika Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement