OKI Sıfır Karbon İçin Sözünü Tuttu - Son Dakika
Güncel

OKI Sıfır Karbon İçin Sözünü Tuttu

OKI Sıfır Karbon İçin Sözünü Tuttu

OKI Sıfır Karbon emisyonu kredileri taahhüdünü yerine getirdi.

18.10.2011 11:35

OKI, 'Sıfır Karbon Emisyonlu Tesisler-Karbon Zero' Girişimi kapsamında taahhüdlerini yerine getirmeye devam ediyor. "2009 yılından itibaren "Karbon kredileri" satın alarak sera etkisi yaratan zararlı gazlarla mücadeleye destek veren OKI Data Corporation (ODC), 2011 Mali Yılı'nın ilk yarısına ilişkin kredi taahhüdlerini yerine getirdiğini ve 5477 ton karbonu dengeleyecek VCU kredisi satın aldığını duyurdu.

OKI Türkiye'nin de bağlı olduğu ve OKI Grubu içerisinde yazıcılar konusunda uzman olan OKI Data Corporation (ODC), 1 Ekim 2009 tarihinde başlatılan 'Sıfır Karbon Emisyonlu Tesisler Global Karbon Dengeleme Girişimi' kapsamında, 2011 mali yılının ilk yarısının karbondioksit emisyonlarını dengeleme işlemini bitirdiğini ve emisyon kredileri konusunda taahhüdünü yerine getirdiğini duyurdu. OKI Data, içerisinde bulunduğu programın Ekim 2009- Mart 2013 periyodu kapsamında, emisyon azaltıcı girişimleri devam ettirmenin yanı sıra, Sıfır Karbon Emisyonlu Tesisler girişiminde de adımlar atmaya devam ediyor.

ODC, karbon kredisi satın alarak, Japonya Fukushima, OKI Data Manufacturing (Tayland) ve Çin'deki OKI Electric Industry'nin (Shenzhen) üretim tesislerinde sıfır karbon uygulamasını gerçekleştiriyor. OKI karbon dengeleme hedefi çerçevesinde Hindistan, Tayland ve Brezilya'daki 3 temiz enerji projesine Gönüllü Karbon Birimi (VCU) kredisi alarak destek veriyor. OKI böylece faaliyetinden ötürü ortaya çıkan karbonu dengeleyerek, sıfır karbonlu OKI tesisleri yaratmayı amaçlıyor.

OKI Data Başkanı Harushige Sugimoto, OKI'nin konuya verdiği önemin altını çizerek şunları söyledi: "Sıfır Karbon Emisyonlu Tesis girişimlerimiz kapsamında karbon dengeleme taahhüdümüzü yerine getirmekten dolayı memnunuz. Şirketlerin karbon emisyonlarını yönetmenin önemini anlaması ve bu yönde teşviki için bu tesislerde üretilen OKI Data yazıcıların üzerinde 'Sıfır Karbonlu bir Tesiste Üretilmiştir' etiketi yer alıyor. Kurumların daha iyi bir yarın için çevreyi koruma konusunda üzerlerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz. Karbon dengeleme faaliyetlerimizi geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz."

OKI Data, aşağıda özetlenen faaliyetlerle 2011 mali yılının ilk yarısında (1 Nisan 2011 – 30 Eylül 2011) üç üretim tesisinden salınan tüm karbondioksit miktarı olan 5.477 tonu dengeledi.

Tüm karbon emisyonları international K.K Satisfactory Environmental. tarafından dengelendi. Bu kayıtlara üçüncü şahıslar tarafından Markit Environmental Kayıtlarından ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OKI Sıfır Karbon İçin Sözünü Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement