Okur - Yazar Okulu Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

Okur - Yazar Okulu Kapılarını Açıyor

Okur - Yazar Okulu Kapılarını Açıyor

Ustalar anlatacak çıraklar dinleyecek.

17.10.2012 08:47

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ile, ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği 'Okur Yazar Okulu'nun ikincisi, 3 Kasım 2012 tarihinde Tasavvuf Kültürü Okulu ismiyle başlatılıyor.

Okur Yazar Okulu, 2012-2013 döneminin tanıtım toplantısı Osmangazi Belediyesi Seyid Usul Kültür Merkezi'nde yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe ile yönetim kurulu üyeleri ve belediye bürokratlarının katıldığı tanıtım toplantısına katılan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak bu dönem tarihi kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra somut olmayan kültürel mirasa da sahip çıktıklarını kaydetti.

Osmangazi Belediyesi olarak Mevlana Şiir Yarışması, Ahmet Hamdi Tanpınar

Edebiyat Yarışması, Feraizcizade Şakir Efendi Oyun Yazma Yarışması gibi

organizasyonlarla kültürel değerlere sahip çıktıklarının altını çizen Başkan Dündar, geçen yıl Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte düzenledikleri Okur Yazar Okulu'nun ilgi gördüğünü ve bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Başkan Dündar, "Okuma yazmaya meraklı gençlerimiz, onların yıllardır emek

verdikleri düşünce ve tecrübelerinden yararlanma imkânı bulacak. Kitaplarını

okudukları yazarları ve bilim adamlarını tanıyacak, konuşma fırsatı bulacaklar. Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek" dedi.Bu yıl ilk kez Tasavvuf Kültürü Okulu ismiyle yeni bir program başlatıldığını aktaran Başkan Dündar, bu organizasyonla Bursa'nın tarihi ve manevi şahsiyetlerinin bilim adamları, yazarlar ve kanaat önderlerinin de katılımıyla yeni nesile tanıtılacağını vurguladı. Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Efe Baki de, kültür sanata verdiği destek nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ateşekkür etti. Osmangazi Belediyesi'nin her zaman kültür ve sanata destek verdiğini ve ortaya koyduğu çalışmalarla bu alanda önemli katkılar sağladığını anlatan Efe, Okur Yazar Okulu'nun da böyle hayat bulduğunu ifade etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Okur Yazar Okulu'na 320 kişinin başvurduğunu anlatan Efe, bu yıl ilk kez düzenlenecek Tasavvuf Kültürü Okulu içinde kayıtların 5 Kasım tarihine kadar devam edeceğini kaydetti. İki programa toplan 24 yazar ve düşünürün katılarak kursiyerlerle buluşacağını vurgulayan Efe, programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerin belge alacaklarını kaydetti. Okur Yazar Okulu'nun 3 Kasım, Tasavvuf Kültürü Okulu'nun da 15 Kasım'da başlayacağını anlatan Efe, programların 8 ay devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okur - Yazar Okulu Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement