Öldürülen Askerin Davasının Zaman Aşımına Son 20 Gün Kaldı - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Askerin Davasının Zaman Aşımına Son 20 Gün Kaldı

Öldürülen Askerin Davasının Zaman Aşımına Son 20 Gün Kaldı

Hatay’ın Hassa ilçesi Gökhan Suriye Sınır Karakolunda vatani görevini ifa ederken 25 Ekim 1994 günü, teskere gününe 2 gün kala firar ettiği iddia edilerek, Suriye sınırında sırtından vurularak öldürülen Batmanlı Piyade Er Nihat Özcan’ın açılan davasının zaman aşımına uğramasına 20 gün kaldı.

05.10.2014 13:27

Hatay'ın Hassa ilçesi Gökhan Suriye Sınır Karakolunda vatani görevini ifa ederken 25 Ekim 1994 günü, teskere gününe 2 gün kala firar ettiği iddia edilerek, Suriye sınırında sırtından vurularak öldürülen Batmanlı Piyade Er Nihat Özcan'ın açılan davasının zaman aşımına uğramasına 20 gün kaldı.

Öldürülen Nihat Özcan'ın kardeşi Şeyhmus Özcan, ağabeyinin davasının düşmesine 20 gün kaldığını davanın zaman aşımına uğramadan sonuçlanması için yetkililerden yardım istedi. Ağabeyinin öldürülmesinin 20 yılının dolmasına 20 gün kaldığını ifade eden Özcan, "Ağabeyimin fail veya failleri bulunamadığından dolayı, resmi bayramlar hariç, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak kaydıyla ailece 40'ncı buruk bayramını geçirdik. Aslında fail belli, ağabeyimin öldürüldüğü gün tutulan tutanakların, konu ile ilgili bilirkişilerden görüş istenirse veya bu tutanaklar tarafsız psikologlar tarafından inceletilirse, katilinin kim olduğu ortaya çıkar" dedi.

Türkiye ve Suriye sınırında bir Seyit Şehit'in yattığını ve 20 yıl önce orada görev yapan yetkililere ulaştığını ifade eden Özcan, "20 yıl önce Suriye yetkilileriyle abi kardeş aile gibiydik diyorlar. Şu an 20 yıl sonraya bakın Suriye ve Türkiye Savaş kapısına geldi. Bu şehidin faili cezalandırılmadan Suriye ile Türkiye arasındaki gerginlik bitmez diye düşünüyorum. Eğer bu dava faili bulunup, cezalandırılmadan zamanaşımına uğrarsa bunun vebalini mahşerde yine yetkililer vermek zorunda kalır. Sizin de evladınız var. Hadi diyelim ki benim ağabeyim değil bu asker, peki devletimizin askeri değil miydi? Devlet size yetki vermiş, neden bu yetkinizi kullanmıyorsunuz. Bu asker gönüllü olarak askere gitmiş, erken teskere alabilmek için de izin kullanmamış, iki tuğgeneralden ödül almış, hatta aldığı bir para ödülünü asker arkadaşlarına paylaştırmış ve öldürüldüğü gün hasta bir askere sahip çıkmış. Aslında olayı o kadar açık ki, bu yetkililere son çağrımdır, Allah rızası için, devletin askerinin hatırı için, öldürüldüğü gün üstünde bulunan ve tek şahidi olan Kuran-ı Kerim'in hatırı için, bu bayramın hatırı için yetkinizi kullanın ve faili cezalandırın. İnşallah Türkiye ve Suriye yine kardeş ülke olarak 20 yıl önceki huzura kavuşur" ifadelerini kullandı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Askerin Davasının Zaman Aşımına Son 20 Gün Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement