Öldürülen PKK'lının Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Öldürülen PKK'lının Kimliği Belli Oldu

Öldürülen PKK\'lının Kimliği Belli Oldu
09.02.2012 12:20  Güncelleme: 12:29

Bingöl'de çıkan çatışmada öldürülen teröristlerden birinin PKK'nın Erzurum sorumlusu olduğu öğrenildi.

Bingöl'ün merkeze bağlı Ilıcalar Beldesi kırsal kesiminde kış üstlenmesi için gelen bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 9 terörist ölü ele geçirildi. 2 terörist yaralı yakalanırken, 1 terörist de teslim oldu. Öldürülen PKK'lılar arasında, örgütün sözde Erzurum sorumlusu 'Peri' ve 'Mahir' kod adlı Haşim Kaya'nın da bulunduğu ileri sürüldü. Kaya'nın Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 6 askerin şehit olduğu saldırının emrini verdiği kaydedildi.

Bingöl'de güvenlik güçlerinin yaptıkları istihbaratta, kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Beldesi'nin kırsal kesiminde bir grup PKK'lının bir mağaraya kış üstlenmesine geldiği belirlendi. Kös ve Karev bölgesi arasındaki Korik Mevkisi'ndeki bir mağaraya giren PKK'lılar, güvenlik güçleri tarafından takibe alındı. Teröristler, bu sabaha karşı mağaradan çıkıp, Yenibaşlar Köyü yakınlarındaki bir evin ahırına geldi.

SAAT 04.00'TE OPERASYON

Güvenlik güçleri takibi aldığı teröristlere saat 04.00 sıralarında operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, aralarına örgütün sözde Erzurum sorumlusu Haşim Kaya'nın da bulunduğu 9 PKK'lı ölü, 2'si yaralı olarak ele geçirildi. Bir terörist de teslim oldu. Yaralı PKK'lılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilip tedavi altına alınırken, birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE C-4 PATLAYICI

Bingöl Valiliği, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"09.02.2012 günü saat 04.00 sıralarında, alınan bir istihbari bilgiyi değerlendiren güvenlik güçleri tarafından ilimiz merkez Ilıcalar Beldesi'nde bir eve yapılan operasyon sonucunda, 3 örgüt mensubunun sağ, 9 örgüt mensubunun da ölü olarak ele geçirildiği anlaşılmıştır. Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 silah ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir büyük ve bir küçük telsiz ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

SARIYAYLA KARAKOLU'NA SALDIRI EMRİNİ VERMİŞ

Operasyonda öldürüldüğü ileri sürülen örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu 'Peri' ve 'Mahir' kod adlı Haşim Kaya'nın, 1 Mayıs 2010 günü, 6 askerin şehit olduğu Tunceli'nin Nazimiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan saldırının emrini verdiği belirtildi. Kaya'nın saldırı planlarını da yaparak, kendisine bağlı teröristlerle saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen PKK'lının Kimliği Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement