Ölmeden Morga Konulmaya Mahkemeden Soruşturma İzni - Son Dakika
Güncel

Ölmeden Morga Konulmaya Mahkemeden Soruşturma İzni

Ölmeden Morga Konulmaya Mahkemeden Soruşturma İzni

İzmir'den bir yakınının cenazesine gittiği Sivas'ta kaza geçiren ve müdahale eden sağlık görevlilerinin öldüğünü söylemeleri üzerine de morga kaldırılan Sıddık Kanlı, 6 saat sonra yaşadığı düşünülerek tekrar acil servise alındı.

12.02.2013 12:38

İzmir'den bir yakınının cenazesine gittiği Sivas'ta kaza geçiren ve müdahale eden sağlık görevlilerinin öldüğünü söylemeleri üzerine de morga kaldırılan Sıddık Kanlı, 6 saat sonra yaşadığı düşünülerek tekrar acil servise alındı. Ancak, öldüğü belirlendi. Kanlı'yı, ölmeden morga kaldırdıkları gerekçesiyle savcılık, 2 sağlık görevlisi hakkında soruşturma başlatıp izin için de kaymakamlığa başvurdu. Bilirkişinin, otopside görevli doktorun, kendi kalp atışını, Kanlı'nın nabız atışı gibi hissetmiş olabileceği yolunda rapor hazırlaması üzerine, soruşturmaya izin verilmedi. Buna tepki gösteren ailenin girişimleri üzerine idare mahkemesi soruşturma izni verdi.

Kaza, geçen 4 Eylül'de meydana geldi. İzmir'de mobilyacı, 54 yaşındaki Sıddık Kanlı, bir yakınının öldüğü haberi üzerine 2 arkadaşı ile Kars'a gitmek üzere yola çıktı. Kanlı, yönetimindeki 35 YC 647 plakalı otomobil, Sivas'ın Zara İlçesi yakınlarında şarampole yuvarlanınca, araçtaki 3 kişi yaralandı. Kaza haberi üzerine gelen sağlık görevlileri, Sıddık Kanlı'nın hayatını kaybettiğini söyleyip diğer yaralılara müdahale etti.

"YAŞIYOR' DİYE TEDAVİ ALTINA ALINDI"

Sağlık görevlilerinin verdiği bilgiler üzerine Sıddık Kanlı, doğrudan morga kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında savcılık, ölüm muayenesi için hastaneye gitti. Ancak, kazadan 6 saat sonra, Sıddık Kanlı'ya yapılan ölüm muayenesi sırasında doktorlar, yüzeysel nabız tespit etti. Kanlı, hemen acil servise götürüldü. Ancak yapılan kontrolde öldüğü belirlendi. Hastanede büyük şaşkınlık yaratan olay sonrasında savcılık görevi ihmal suçlamasıyla soruşturma başlattı. Kaza sırasında Sıddık Kanlı'nın öldüğünü söyleyen sağlık görevlileri erkek hemşir S.Ş. ve paramedik R.Ç. hakkında soruşturma için Zara Kaymakamlığından izin istedi. Kaza sonrasında Sıddık Kanlı'nın oğlu Serkan Kanlı, hem kazayla ilgili adli raporları almak hem de kaza yerine görmek için Sivas'a gittiğinde şoke eden gerçeği öğrendi.

KAYMAKAMLIKTAN İZİN ÇIKMADI

Savcılığın isteği üzerine Zara Kaymakamlığı Sivas Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mahmut Aluç'u bilirkişi olarak görevlendirdi. Soruşturma kapsamında Aluç'un bilgisine başvurduğu paramedik R.Ç., kaza yerinde Sıddık Kanlı'ya müdahale ettiğinde nabız alamadığını, stetoskopla yaptığı kontrolde de yine nabız alamadığını son olarak cihazla kontrol yaptığını bu sırada da düz çizgi gördüğünü ancak bunun çıktısını yoğunluktan dolayı alamadığınmı söyledi. Aluç'un hazırladığı raporda ise, şöyle dedi:

"Otopsi sırasında, Kanlı'nın solunumunun olmadığı ancak, vücut sıcaklığının devam ettiği, yüzeysel bir nabız alındığı fakat bu nabzın, doktorun kendisine ait olabileceği, monitörizasyon esnasında kalp atımı saptanamadığı ve alınan kan basıncında pH değerinin 6.8 olmasının da hayat belirtileriyle bağdaşan bir durum olmadığı ve söz konusu olayda ihmal bulunmadığı anlaşılmıştır."

Bu rapor doğrultusunda Zara Kaymakamlığı 2 sağlık görevlisi hakkında, savcılığa soruşturma açma izni vermedi.

MAHKEMEDEN SORUŞTURMA İZNİ

Soruşturma izni verilmemesi üzerine Kanlı Ailesi adına avukat Berran Güldağ, itirazda bulundu. Ailenin ve avukatının talebini yerinde bulan Sivas Bölge İdare Mahkemesi soruşturma izni verdi. Mahkemenin bu kararının ardından, iki sağlık görevlisi hakkında soruşturma başlatacak olan savcılığın ya dava açacağı ya da takipsizlik kararı vereceği belirtildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölmeden Morga Konulmaya Mahkemeden Soruşturma İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement