OMÜ Prof. Dr. Ashraf Salama'yı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

OMÜ Prof. Dr. Ashraf Salama'yı Ağırladı

OMÜ Prof. Dr. Ashraf Salama\'yı Ağırladı

Uluslararası mimarlık camiasının saygın isimlerinden Prof. Dr. Ashraf M. Salama, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin konuğu oldu.

30.11.2013 12:05  Güncelleme: 12:12

Uluslararası mimarlık camiasının saygın isimlerinden, Qatar Üniversitesi Mimarlık ve Kent Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ashraf M. Salama, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi'nin konuğu oldu.

OMÜ'de, "Çoklu Bilgi Türleri İçin Bir Arayış: Mimarlık ve Kentbilimde Tasarım ve Eleştirel Sorgulama" başlıklı seminer veren Prof. Salama, etkinlik öncesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay ile birlikte Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu da eşlik etti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Pembe Salon'da düzenlenen seminerin açılış konuşmasını Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay yaptı. Oktay, mimarlık bölümünün yeni eğitime başladığı dikkate alındığında, seminerin konusu olan mimarlık, kentbilim ve diğer ilintili alanlar arasındaki etkileşimin ve çoklu bilgi türlerine olan ihtiyacın öneminin daha eğitimin en başında öğrencilerin dikkatlerine getirilmesinin çok yararlı ve anlamlı olduğu dile getirdi.

Prof. Salama, çağdaş mimarlık ve kentsel tasarımın karşı karşıya kaldığı dramatik değişimlerin, farklı bilgi türlerine olan taleple birlikte daha da belirgin hale geldiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Ashraf M. Salama, mimarlık ve kentbilimde tasarım ve eleştirel sorgulamanın ne demek olduğunu ve mimarın daha anlamlı çevreler oluşturma doğrultusunda, kültürel ve fiziksel bağlamda, farklı bilgi türlerinin araştırmasının önemini, dünyadan ve kendi eğitim deneyimlerinden örnekler vererek açıkladı.

Seminere; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Mimarlar Odası Başkanı Selami Özçelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda Samsunlu mimar katıldı. Türkçe tercümeli olarak İngilizce gerekleştirilen seminerin sonundaki tartışma oturumunda, çok sayıda soruya cevap arandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel OMÜ Prof. Dr. Ashraf Salama'yı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement