Ömür Gedik: Çocuklara Karne Hediyesi Kedi-Köpek Almayın - Son Dakika
Güncel

Ömür Gedik: Çocuklara Karne Hediyesi Kedi-Köpek Almayın

Oyuncu Metin Yıldız ve Ömür Gedik, Üsküdar Belediyesi'nin sokak hayvanlarının bakımıyla ilgili üniversite gençliğinde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği 'Üniversiteli Gençler, Dört Ayaklı Dostlarınız sizi bekliyor' konulu panele katıldı.

10.05.2018 14:28

9 üniversitenin veterinerlik fakültelerinden akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı panelde konuşan Ömür Gedik, sokak hayvanlarıyla ilgili örnek çalışmalarından ve duyarlılıklarından dolayı Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti. Sokak hayvanları sorununun öldürmek ya da ormana atmakla değil kısırlaştırmayla çözülebileceğini söyleyen Ömür Gedik ailelere de çağrıda bulundu: 'Karne dönemi yaklaşıyor. Aileler gerçekten bakamayacaklarsa çocuklarına karne hediyesi kedi-köpek almasın. 3-5 ay sonra hayvanların sonu sokak oluyor. Sabahtan akşama kadar evde olmayanlar da ilgilenemeyeceklerse köpek alıp hayvanlara işkence etmesin.'

'KIZLARIM SAYESİNDE KORKUMU YENDİM'

Oyuncu Metin Yıldız ise çocukken kendisiyle oynamak isteyen köpekleri 'yanlış' anladığı için uzun süre onlardan korktuğunu itiraf etti. Metin Yıldız baba olduktan sonra kızları sayesinde köpek korkusunu yendiğini ve şimdi dünyasının bu sayede çok daha güzel olduğunu söyledi. Metin Yıldız 'Hayvanların bizimle yaşama bilinci gelişti. Biz onlarla yaşamayı öğrenemedik. Umarım en kısa zamanda biz de hayvanlarla yaşamayı öğreniriz' dedi.

HİLMİ TÜRKMEN: ONLARLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ

'Minik dostlarımızla aramız çok iyi' diyen Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen ise şunları söyledi: 'Sokak hayvanları İstanbul'un ve ülkemizin realitesi. Avrupa'da bir tane bile sokak hayvanı yok. Maalesef biz toplum olarak bu işin uzağındayız. Toplum olarak bilinçlenmeli ve dostlarımızla bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz. Empati yapmayı öğrenmeliyiz. Hayvan sevgisi karşılıksız bir sevgidir. Bir köpeğin bakışı bir kedinin patisiyle dokunuşu bizim için büyük mutluluktur. Özellikle gençlerden bu konuda çok şey bekliyoruz.'

Üsküdar Belediyesi hayvan dostları için bugüne kadar ciddi adımlar attı.Sahipsiz sokak hayvanlarının tedavisi için Minik Dostlar Kliniği kuruldu.2 ameliyathane ve tedavi üniteleri bulunan klinikte günde 12 ameliyat, 30 muayene gerçekleştiriliyor. Sokak hayvanları için ücretsiz ambulans hizmeti de bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömür Gedik: Çocuklara Karne Hediyesi Kedi-Köpek Almayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement