Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Başkan Çakır'a ziyaret: - Son Dakika
Son Dakika Logo

Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Başkan Çakır'a ziyaret:

08.11.2016 15:46

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, beraberinde bir heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

8 Kasım Salı günü gerçekleşen ziyaret sırasında dernek hakkında bilgiler veren Dernek Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Çakır'a teşekkür etti.

Bekiroğlu: İmam Hatip, İslam dünyasındaki en makul model

Önder'in, Türkiye'de 1951 yılında açılan İmam Hatip Okulları'nda ilk mezun olanlar tarafından 1958 yılında kurulan bir dernek olduğunu belirten Halit Bekiroğlu, derneğin, İmam Hatip Okulları'ndan mezun olanlara yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Derneğin kurulduğu 1958 yılından beri hizmet verdiklerini kaydeden Bekiroğlu, özetle şunları söyledi:

"Şu anda Türkiye genelinde Malatya İmam Hatip Mezunları Derneği gibi 450 derneğimiz, 50 civarında da spor kulübümüz var. Tüm bu dernek ve spor kulüplerimizle birlikte İmam Hatiplilerin niteliklerini nasıl artırabiliriz? Bunun çabası içerisindeyiz. Zaman bize İmam Hatip modelinin aslında bize ne kadar önemli bir model olduğunu gösterdi. 15 Temmuz'dan sonra bir kez daha aslında bunu somut olarak yaşayarak görmüş olduk. Biz bu modelin mevcut İslam dünyasındaki en makul, en mutedil model olduğuna inanıyoruz. Onun için bunu desteklemeyi hem ülkemiz, hem manevi gelişimimiz açısından önemli buluyoruz.

Şu anda Türkiye genelinde okul sayımız 4179 oldu. Öğrenci sayımız, -28Şubatt'ta 60 binlere düşmüştü- şu anda 1 milyon 301 bin. Ortaokul ve lise toplamı. Bu sayıyı akedemik başarısıyla desteklersek, nitelikli hale getirirsek, ama sadece akademik başarı olarak bakmıyoruz, çünkü çocuklarımızı sadece akademik başarı olarak bakınca çocuklarımızın yeteneklerini, kabiliyetlerini öldürmüş oluyoruz. Bütün boyutlarıyla bu öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Spor kulüplerini bunun için kuruyoruz. Kimi çocuğumuz spora, kimisi sanata, kimisi daha çok manevi alanlara yatkın. Kimisi akademik olarak çok iyi. Bütün bu yönleriyle çocuklarımızı destekleme çabası içerisindeyiz. Sizin gibi değerli büyüklerimizin, başkanlarımızın desteği, hamiliği bizim için çok kıymetli. Bunun için hasleten çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Dert edinen başkanlarımızdan birisiniz. Kabulünüzden dolayı teşekkür ediyoruz."

Çakır: İmam Hatiplerin kattığı değeri çok iyi görmek lazım

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, İmam Hatiplerin bu ülkeye katmış olduğu değeri çok iyi görmek gerektiğini söyledi. Geçmişte de İmam Hatiplerin eğitim seviyesi ve kalitesinin yanı sıra, ülkesine sahip çıkması, insana değer vermesiyle islam coğrafyasında en iyi modellerden birisi olarak öne çıktığını kaydeden Başkan Çakır, özetle; "İmam Hatiplilerin bu kalitede yetiştirilmesi gelecek için de ümit vadediyor. İmam hatiplerin yaygınlaşması, nitelikli bir eğitim sunulması, kaliteli eğitim sunulması bir o kadar da önemli. Bunun için de Önder'in yapmış olduğu çalışmaları biliyoruz. Buraya yapılan her yatırımın insana, insana yapılan yatırımın da ülkeye ve geleceğe bir yatırım olduğunu biliyoruz. Yerel olarak eğitim noktasında, illerin gelişmesi ve kalkınması tamamen gelişmiş insana bağlı. Bizler de bu vesile ile ilimizde eğitim kalitesi ne kadar yükselirse, biz daha kalıcı bir yatırıma hizmet etmiş oluyoruz. Bizler İmam Hatiplere de elimizden gelen desteği, katkıyı sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Başkan Çakır'a ziyaret: - Son Dakika


Advertisement