Orkinos Çiftliği İzni, "Sakin Şehiri" Hiddetlendirdi - Son Dakika
Güncel

Orkinos Çiftliği İzni, "Sakin Şehiri" Hiddetlendirdi

Orkinos Çiftliği İzni, "Sakin Şehiri" Hiddetlendirdi

Sığacık Körfezi'nde Kurulması İçin İzin Verilen Orkinos Çiftliğine Karşı Başlatılan Eyleme İzmir Büyükşehir Bel. Bşknı da Destek Verdi.

25.09.2010 13:55

Başkan Kocaoğlu, Seferihisarlıların pankartlarla büyük destek verdiği eylemde "Dünyanın en temiz denizinin, turizmi çeşitlendirebileceğimiz kentimizin orkinos çiftlikleriyle kirletilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" Seferihisar'da düzenlenen "Sakin Şehir Festivali"ne, Sığacık Körfezi'nde kurulması için izin verilen orkinos çiftliğine hayır eylemi damgasını vurdu. Ünlü sanatçıların ve doğa dostlarının katıldığı eyleme en büyük destek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. Sabah saatlerinde Sığacık'a giden Başkan Kocaoğlu, "Orkinos çiftliği istemiyoruz. Dünyanın en temiz denizinde, turizmi çeşitlendirebileceğimiz kentte bu bölgenin kirletilmesini istemiyoruz" dedi.

Sakin Şehir Festivali Sığacık'da "Temiz denize evet", "Orkinos Çiftliğine Hayır" eylemi ile başladı. Festivalin açılışını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, sakin şehir olmaya aday Aydın'ın Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, Sakarya Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, yönetmen Çağan Irmak, sanatçı Altan Gördüm, Sarp Apak, Volkan Severcan ve pek çok doğa dostu birlikte yaptı. Ellerinde orkinos çiftliğini protesto eden dövizlerle bir araya gelen doğa dostlarına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'de bir süreç yaşandığını ve bu süreçte toplumun dik durarak örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Ulusal çıkarlarımızı korumak zorundayız"

Seferihisar'ın biraz ilerisinde Kavacık üzümleri ile ünlü Efemçukuru Köyü'nde de altın madenine karşı hukuk mücadelesi verdiklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, "Bizim görevimiz; topraklarımızı, ören yerlerimizi korumak, gelecek kuşaklara aktarabilmek. Biz bunun peşinde olmak durumundayız" diye konuştu. En büyük tehlikenin "bana ne" denildiği an ortaya çıkacağına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dememeliyiz. Çünkü o yılan bir gün gelip bize, hepimize dokunacaktır. Bu bilinçle, sıra kendine gelmeden, sıra İzmir'e ve Ege'ye gelmeden, biz bilinçlenmek ve dur demek durumundayız. Yoksa yarın birçok değerimizi kaybedeceğiz. Ulusal çıkarlarımızı koruyarak ülkenin gelişmesini, kalkınmasını sağlamak ve refah düzeyini artırmak zorundayız. Ama ulusal çıkarlarımızı koruyarak, satarak değil. Her zaman ülkemizin menfaatini bireysel menfaatimizin üstünde tutmak, o ülkenin şemsiyesi altında fert olduğumuzu unutmadan, o şemsiyeyi daha da büyüterek çalışmalıyız" dedi.

"Canımız ne zaman yansa, Aziz Başkan yanımızda"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçeye gelerek festivale ve düzenledikleri eyleme büyük destek veren Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkürlerini sundu. "Dost kara günde belli oldu" diyen Soyer, "Aziz Başkan ne zaman canımız yansa, imdadımıza yetişiyor. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve bugün de yanımızda. Kendisine minnetimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Sığacık Körfezi'nde orkinos çitfliği istemediklerini belirten Soyer, "Atalarımızdan bize yadigar kalan bu pırıl pırıl denizi, gelecek nesillere temiz bırakmak istiyoruz. Haklıyız. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen orkinos çitfliği kurmak isteyen şirkete Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED olumlu raporu verdi. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Orkinos çiftliği kurulacak yere teknelerimizle giderek burada yüzeceğiz. Burada yüzmek, sörf yapmak istediğimizi bir kez daha duyuracağız" diye konuştu.

Yönetmen Çağan Irmak ise orkinos çiftliği kuracak "hatırı sayılır" kişilerin kaçak dövüştüğünü ve cesur gazetecilerin bu kişileri ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından teknelere binen doğa dostları, orkinos çiftliğinin kurulacağı yere giderek "Seferihisar'ın denizi temiz kalsın" diyerek yüzdüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orkinos Çiftliği İzni, 'Sakin Şehiri' Hiddetlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement