Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2020 yılında dünyadaki en önemli sektör üretim ve gıda olacak."

11.08.2012 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2020 yılında dünyadaki en önemli sektör üretim ve gıda olacak. Küresel iklim değişimiyle buralarda üretim daha da artacak. Türkiye, gıda üretim ve ihracatçısı olacak" dedi.

Özel uçakla kente gelen Eroğlu'nu, havaalanında Vali Ali Çınar, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Erhan Arıkan, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ve partililer karşıladı.

Daha sonra Muş Valiliği'ni ziyaret eden Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2020 yılında dünyadaki en önemli sektörün gıda sektörü olacağını olacağını söyledi.

Eroğlu, şöyle devam etti:

"Muş'a, yatırımcı genel müdürlerimiz ve bölge müdürlerimizle geldik. Onlarla koordinasyon toplantısı yapacağız. Toplantıda, bu yıl ve önümüzdeki yıl yapılacak çalışalar ele alınacak. Muş'a gönül bağımız var. Muş için ne gerekiyorsa yapacağız. 2012 ve 2013 yılını yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ediyoruz. Çünkü Alparslan 2 Barajı'yla yapılacak sulama Muş'a hareket verecek. Burayı üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz. Burada üretilen ürünlerin pazarlama çalışması da çok önemli. Burada ürün olduktan sonra, pazarlama kolay. 2020 yılında dünyadaki en önemli sektör üretim ve gıda olacak. Küresel iklim değişimiyle buralarda üretim daha da artacak. Türkiye, gıda üreticisi ve ihracatçısı olacak, bu kaçınılmaz. Çünkü dünyanın gidişatı bu yönde. Dolayısıyla Muş'un da geleceği bu açıdan parlak."

-"Muş Ovası'nda modern sulamaya geçilecek"

Alparslan 2 Barajı ve Karasu Islah Projesi'nin tamamlanmasıyla Muş Ovası'nda modern sulamaya geçileceğini kaydeden Eroğlu, bunun kendileri için büyük bir mutluluk olacağını belirtti.

AK Parti hükümetinin Muş'a şu ana kadar 2,5 milyar lira yatırım yaptığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Muş'a çok önemli yatırımlar yapıldı ve yapılacak daha çok önemli yatırımlar olacak. Bunun farkındayız ve zaten bunu yapmak için buradayız. Muş'a ilk geldiğim zaman Karasu Nehri'nin taşarak Muş'u sular altında bıraktığını görmüştüm. O zaman Karasu Nehri'nin ıslahına karar vermiştik ve vatandaşlardan büyük tepki görmüştük. Biz her şeye rağmen ıslah çalışmasına başladık ve çalışma çok güzel bir şekilde ilerliyor. Buraya hayat verecek olan Alparslan 1 Barajı bitti ve enerji üretimine başlandı. Muş'u hem taşkından koruyacak, hem enerji üretecek, hem de Muş Ovası'nı sulayacak olan Alparslan 2 Barajı'nda da çalışmalara başladık. Muş Ovası'nda cazibeli sulama yapılsın diye, anlaşma yaptık ve bundan dolayı projede bazı gecikmeler yaşandı. Şu anda tüm sıkıntılar aşıldı ve çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çiftçimizin bu barajdan çok büyük istifadesi olacak."

Vali Ali Çınar, ziyaretin sonunda Eroğlu'na tablo ve plaket takdim etti. Bakan Eroğlu, daha sonra belediyeyi ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Dede'den brifing aldı.

Dede, Bakan Eroğlu'na plaket ve Muş kilimi hediye etti. Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Muhabir: Sabri Yıldırım/ Berin Arslan Çetin

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement