ÖSO ile YPG Arasında Yanlış Çatışma - Son Dakika
Güncel

ÖSO ile YPG Arasında Yanlış Çatışma

ÖSO ile YPG Arasında Yanlış Çatışma

Suriye'de Cerablus ilçesi yakınlarında YPG'nin öncülük ettiği DSG ile ÖSO arasında çatışma yaşandı. ÖSO, çatışmanın 'yanlış anlaşılma' dolayısıyla yaşandığını açıkladı.

25.08.2016 09:52

Suriye'nin Halep ilinin Cerablus ilçesi yakınlarında YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışma meydana geldiği bildirildi.

"YANLIŞ ANLAŞILMA SONUCU YAŞANDI"

Rûdaw'a konuşan ÖSO Basın Danışmanı İbrahim İdlibi, olayı doğrulayarak, "Çatışma bir yanlış anlaşılma sonucu ortaya çıktı" dedi.

İbrahim İdlibi, "ÖSO ile DSG operasyon odaları arasında yaşanan yanlış anlaşılma sonucu Cerablus'un güneyinde birkaç dakikalığına çatışma yaşandı" ifadelerini kullandı.

"IŞİD İLÇEYİ TERK ETTİ"

Menbic kurtarıldıktan sonra Cerablus'a yerleşen IŞİD'lilerin kentten nasıl ayrıldığına ilişkin sorulan soru üzerine de ÖSO Basın Danışmanı şunları söyledi:

"IŞİD mevzilerinin önceden bombalanması ve ÖSO'nun kullandığı askeri strateji sonucu IŞİD mensuplarının büyük bir bölümü ilçeyi terketti."

KONTROL ÖSO'YA GEÇTİ

ÖSO, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle bugün gerçekleştirdiği "Fırat Kalkanı" operasyonuyla Cerablus merkezini kontrol etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ÖSO ile YPG Arasında Yanlış Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement