Ozanlara Harçlık İçin İşadamlarından Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

Ozanlara Harçlık İçin İşadamlarından Destek İstedi

Ozanlara Harçlık İçin İşadamlarından Destek İstedi

Kayseri Halk Ozanları Derneği, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni gerçekleştirecek.

17.09.2013 17:12

Kayseri Halk Ozanları Derneği, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni gerçekleştirecek. Şölen hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın, kültürsever işadamlarına seslenerek, "Ozanlarımızın desteğe ihtiyacı var. En azından onlara harçlık verebilmek için şölenimize destek verin" dedi.

Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın, dernek binasında düzenlediği basın toplantısı ile şölen hakkında bilgi verdi. Türkiye'de ilk kez böyle geniş katılımlı şölenin gerçekleştirileceğini ifade eden Turgut, "Şölenimiz 4-5- 6 Ekim 2013 tarihlerinde Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek ve saat 14.00'da başlayacak. Ahıska, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran ve Yunanistan gibi ülkelerden de şairler, ozanlar katılacak. Bunun yanı sıra aralarında Adana, Bursa, Konya, Eskişehir, Van, Yozgat gibi illerin de yer aldığı 28 ilin halk ozanları ve şairleri de katılacak" diye konuştu. Dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında şölen ile kardeşliği amaç edindiklerini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Ülkemizin tüm renklerini buluşturacağız ve bir mozaik oluşturacağız. Son yıllarda gelişen Kayseri'nin kültürel alanda da gelişmesi için katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bize bu konuda destek veren ve konaklama ile ulaşım gibi giderlerimizi karşılayan Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. 55 kişiden oluşan misafirlerimiz 3 gün boyunca Kayseri'de ağırlayacağız ve onlara şehrimizin güzelliklerini de tanıtacağız."

"OZANLARIMIZIN DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Tüm vatandaşları şölene davet eden Aydın, işadamlarına da seslenerek, "Bu ozanlarımızın desteğe ihtiyacı var. En azından şenliğimize katılacak halk ozanlarımıza ihtiyaçlarını karşılayacak harçlık da vermek istiyoruz. Bu konuda da kültür ve sanatı seven hayırsever işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Eğer destek verirlerse onları tanıtım afişlerimize kamuoyuna duyurmak istiyoruz" dedi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ozanlara Harçlık İçin İşadamlarından Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement