Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eşi Cezaevine Girmesin Diye 2 Çocuğu ile Af İstedi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eşi Cezaevine Girmesin Diye 2 Çocuğu ile Af İstedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Eşi Cezaevine Girmesin Diye 2 Çocuğu ile Af İstedi

Afyonkarahisar’da küçük yaşta evlendikleri için kocası 10 yıl hapse mahkum edilen gözü yaşlı kadın iki çocuğu ile birlikte ağlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kocasının cezasının affedilmesini istedi.

08.02.2015 13:39

Afyonkarahisar'da küçük yaşta evlendikleri için kocası 10 yıl hapse mahkum edilen gözü yaşlı kadın iki çocuğu ile birlikte ağlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kocasının cezasının affedilmesini istedi. Genç kadın, "Kocam eğer beni kaçırmasaydı üvey annem beni satmış, kötü yola düşürmüş olacaktı" dedi.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesine bağlı Hacıbeyli köyünde yaşanan olayda Ahmet Şahin, 2010 yılında o zaman 14 yaşında olan ve çocuk yetiştirme yurdunda kalan eşi Feride Şahin'i üvey annesinin fuhşa zorladığı gerekçesiyle kaçırdı. İlk başta aile Ahmet Şahin'den şikayetçi olurken daha sonra akrabalarının araya girmesiyle Feride Şahin'in ailesi şikayetinden vazgeçti. Şahin çiftinin iddiasına göre daha sonra Isparta Aile Mahkemesinde çiftin evliliği ile ilgili dava açıldı ve daha sonra mahkemeden çiftin evlenebileceklerine dair karar çıktı ve çift bu sayede evlendi. Ancak daha sonra devam eden dava süreçlerinde Ahmet Şahin 'küçük yaşta çocuğu kaçırmak ve hürriyetten mahrum bırakmak suçu' ile Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonraki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ahmet Şahin cezaevinden tahliye edildi. Şu anda biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocukları olan ve küçük yaşta evlenmenin bedelini ağır ödeyen Şahin çifti geçen ay Yargıtay'dan gelen hapis cezası ile bir kez daha yıkıldı. Ahmet Şahin için Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılandığı davadan çıkan ve Yargıtay tarafından onaylanan 10 yıl 6 ay hapis cezası, Şahin çiftinin dünyalarını kararttı. Cezanın ardından çareyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yalvarmakta ve af istemekte bulan Feride Şahin, gerekirse Cumhurbaşkanlığı Sarayına gideceğini ve Erdoğan ile görüşmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

"EŞİME KAÇMASAYDIM EĞER ÜVEY ANNEM BENİ DOSTUNA SATACAKTI"

Yargıtay'dan gelen cezanın sadece eşine gelmediğini bu cezayı iki çocukları ile birlikte ailece çekeceklerini söyleyen gözü yaşlı kadın Şahin, küçük yaşta kaçarak evlenmesi ile ilgili tüyler ürperten bir itirafta bulunarak, "Ben 14 yaşındaydım okuldan çıktığımda, eşim Ahmet Şahin'e kaçtım. Kaçmak zorundaydım çünkü üvey annem beni satacaktı. Ben sürekli olarak yurtlarda kaldım babam ve kardeşlerim bana sahip çıkmadı. Ben eşimi çok seviyorum ve eşimin ceza almasını istemiyorum. Eşime kaçmasaydım eğer üvey annem beni dostuna satacaktı ve hala da bu işi yapıyor. Bu ceza sadece eşimi değil bütün ailemize perişan etmektedir. Eşim cezaevine girerse bana ve çocuklarıma bakacak kimse yok. Ben iki çocuğumla sokaklarda kalmak istemiyorum ve eşimin de ceza almasından yana değilim. Ben bu yaşıma kadar asla aile sevgisi ve evlat sevgisi görmedim. Bu sevgiyi eşimde ve ailesinde buldum. Ben maddi manevi hiç bir yardım beklemiyorum, ben sadece eşimin kurtulmasını bekliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devlet büyüklerimize sesleniyor ve buradan yalvarıyorum, eşim Ahmet Şahin'in her hangi bir ceza almasını istemiyorum benim ve çocuklarımın başında olmasını istiyorum ve affetmenizi rica ediyorum" diye konuştu.

"DEVLET ÖNCE EVLİLİĞİMİZİ ONAYLADI SONRA 10 YIL HAPİS VERDİ"

10 yıl 6 ay hapse mahkum edilen Ahmet Şahin ise hapis kararında büyük bir çelişki olduğunu ifade ederek, devletin önce evliliklerini onayladığını daha sonra 10 yıl hapse mahkum ettiğini söyledi. Şahin, "2010 yılında eşim Feride Aytaç ile babalarımız sayesinde tanıştık, birbirimizi sevdik biz ve ailelerimiz bizi evlendirmeye karar verdi. Sonra babamlar istedi eşimin ailesinden onlar da verdi ve biz 6 ay nişanlı kaldık. Sonra eşimin üvey annesi eşimi bana vermeyeceğini söyledi. Sonra eşim beni çağırdı, annem beni vermeyecek ve beni kaçır dedi, sonra da kaçtık biz. Aradan 5 ay geçti ve eve jandarma geldi. Ben 5 ay hapiste kaldım. Sonra iki defa mahkeme çıktım ben. Eşimi mahkemeye çağırdılar eşime şikayetçi olup olmadığını sordular, o da olmadığını söyledi. Eşimi kaçırmasaydım eğer eşim kötü yollara düşecekti. Üvey annesi tarafından kötü yollarda olacaktı şimdi yani üvey annesi satmış olacaktı. Ben suç işlediğimi düşünmüyorum. Ben buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yalvarıyorum, bizim yuvamızı dağıtmasın. İki tane çocuğumuz var bizim. Düğünümüzü yaparken Isparta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) eşime birtakım yardımlarda bulundu. Isparta'da hakim ve savcı bizim evlenmemizde bir sakınca görmedik dedi. Yani burada bir çelişki var. Bu olayda daha sonra aynı devlet beni suçlu gördü ve hapse mahkum etti. Bu olayda bir çelişki olduğunu düşünüyorum" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eşi Cezaevine Girmesin Diye 2 Çocuğu ile Af İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement