Şehit Aileleri Derneği'nden, Şehit Yakınına Hassasiyet Gösteren Doktora Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Şehit Aileleri Derneği'nden, Şehit Yakınına Hassasiyet Gösteren Doktora Teşekkür

Şehit Aileleri Derneği\'nden, Şehit Yakınına Hassasiyet Gösteren Doktora Teşekkür

İSTANBUL (İHA) – Muayene ettiği kadının şehit annesi olduğunu öğrenince çalışanlara “Şehit annesidir bir öf bile demeyiniz” notunu bırakan Dr. Ayşenur Hoş’un hassasiyeti karşısında Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner bir açıklama yaptı.

11.09.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – Muayene ettiği kadının şehit annesi olduğunu öğrenince çalışanlara "Şehit annesidir bir öf bile demeyiniz" notunu bırakan Dr. Ayşenur Hoş'un hassasiyeti karşısında Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner bir açıklama yaptı. Güner, çok duygulandığını belirterek, "Şehit çocuğu olmama rağmen ellerinden öpüyorum" dedi.

Tokat'ta bir hastanede görevli Dr. Ayşenur Hoş'un, muayene ettiği şehit annesi için hastane çalışanlarına bıraktığı, "Şehit annesidir bir öf bile demeyiniz" notu sosyal medyada büyük yankı buldu. Tedavi ettiği kadının şehit yakını olduğunu öğrenen Dr. Ayşenur Hoş'un, çalışanlara "Şehit annesidir, öf bile demeyiniz" şeklinde düştüğü not, Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner'i de duygulandırdı.

Güner, "Hocamızın bir şehit annesine göstermiş olduğu bu hassasiyete, kendim de bir şehit yakını olarak çok duygulandım" dedi.

"ŞEHİT ÇOCUĞU OLMAMA RAĞMEN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM"

"Doktorumuza buradan saygılarımı gönderiyorum. Şehit çocuğu olmama rağmen ellerinden öpüyorum" diyen Güner, "Allah razı olsun ülkemizde böyle duyarlı insanlar var. Böyle duyarlı insanlar olduğu müddetçe ülkemizin birlik ve beraberliği asla bozulmayacaktır" şeklinde konuştu.

Günün "birlik ve beraberlik günü" olduğunu söyleyen Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, bugünün devlet ile milletin el ele verme günü olduğunu kaydetti.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Son yaşananların ardından hükümete ve devlete sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Güner, artan terör olaylarının ardından yaşanan sokak yürüyüşleri ve yakıp yıkma olaylarına da değinerek, "Bütün yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum; bir etkinlik, yürüyüş yaparken birlik ve beraberliğimizin çağrısını yapalım, ama esnafımıza, vatandaşımıza, sokaktaki araçlara zarar vermeyelim. Ama sesimizi duyuralım. Ülkemizin durumu daha da kötüye gider, bu sefer hepimiz üzülürüz, hepimiz ağlarız. Hükümetimizin yanında olmalıyız. Devlet büyüklerimize destek vermeliyiz ki; vatandaş devlet el ele bu çirkin olayların üstesinden gelmeliyiz. Bundan önceki yıllarda bu olaylar nedeniyle ülkemizde binlerce ocağa ateş düştü. Bugün de yine yüzlerce, binlerce gitmek üzere ocaklara ateş düşüyor. Artık analar ağlamasın diyoruz hep. Bu sloganlarımızı otuz sene devam ettirdik yine bu olayların başlaması hem analarımızı üzüyor, hem babalarımızı üzüyor, hem de evlatlarımız hiç uğruna hayatlarını kaybediyor" diye konuştu.

"TÜRK'Ü, KÜRT'Ü, LAZ'I, ÇERKEZ'İ KARDEŞ"

Açıklamalarında ülkenin etnik yapısındaki tüm unsurlara da değinerek "kardeşlik" vurgusu yapan Güner, sözlerine şöyle devam etti:

"Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i hepimiz kardeşiz. Bu ülkede Kürt de, Laz da, istediği yere geldi. Kürt'ten bakan oldu, Kürt'ten muhtar oldu, Kürt'ten milletvekili oldu, Kürt'ten Cumhurbaşkanı oldu, Kürt'ten asker oluyor, polis oluyor, öğretmen oluyor. O zaman neyi paylaşamıyoruz."

"GELİN HEP BİRLİKTE BU BAYRAK ALTINDA KARDEŞÇE YAŞAYALIM"

Konuşmasında HDP'li vekillere de uyarılarda bulunan Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, " Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekilliğini yapıyorsun. Rozetini yakana takıyorsun. TBMM'de bu vatanın gelirlerinden maaşını alıyorsun. Bak ne güzel milletvekili olmuşsun, şu anda kurulan hükümetin içerisinde de yer almışsınız. O zaman niye bu kanlar bir daha dökülüyor. Niye ülkemize karşı çirkin sözleri sarf ediyorsunuz. Ağzıma almak istemediğim cümleleri bugün HDP'nin sayın milletvekilleri sarf ediyor. 'Sen-ben' ne var. 'Sen-ben' yok ki. Sen Türksün, ben Lazım ikimizde kardeşiz. Bu bayrağın altında hepimiz kardeşçe yaşamalıyız. Eğer birisi bizim önümüze geçiyorsa, 'sen Kürt'sün milletvekili olamazsın', 'sen Kürt'sün muhtar olmazsın' diyen varsa hep birlikte o insana karşı çıkalım. Ama böyle bir tablo yok. Gelin hep birlikte kardeş olalım, gelin hep birlikte bu bayrağı sevelim. Gelin hep birlikte bu vatan üzerinde, bu bayrak altında kardeşçe yaşayalım. Biz hiç kimsenin ölmesinden yana değiliz. Hiç kimsenin ailesine ateş düşmesinden yana değiliz. Kürt Türk kardeşiz. Bunun üzerine başka bir cümle yok" dedi.

ARTAN ŞEHİT HABERLERİ VE 'BAYRAK' ÇAĞRISI

Vatandaşlara "bayrak" çağrısında da bulunan Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Güner, sözlerini "İçinde bulunduğumuz bu önemli günler dolayısıyla görüyorsunuz her gün bir şehit geliyor. Şehit haberi alıyoruz. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; bütün milletimizi birlik ve beraberliğimizin sembolü olan, milletimizin evlerine, pencerelerine bayrak asmasını istiyorum" diyerek noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Aileleri Derneği'nden, Şehit Yakınına Hassasiyet Gösteren Doktora Teşekkür - Son Dakika


Advertisement