Yaz Okuluna Gelen Öğrencilerin Kontenjan İsyanı - Son Dakika
Güncel

Yaz Okuluna Gelen Öğrencilerin Kontenjan İsyanı

Yaz Okuluna Gelen Öğrencilerin Kontenjan İsyanı

Uludağ Üniversitesine gelen Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, açılan 40 kişilik kontenjana isyan etti.

25.06.2014 15:50  Güncelleme: 08:21

Türkiye'nin dört bir yanından yaz okulu için Uludağ Üniversitesi'ne gelen Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, açılan 40 kişilik kontenjana isyan etti.

Türkiye'nin dört bir yanından kadın doğum ile hemşirelik temel ilke ve uygulamaları dersinden sınıfta kalmamak için Uludağ Üniversitesi yaz okuluna gelen öğrenciler, 40 kişilik kontenjana takıldı. Mersin, Van, Balıkesir, İzmir ve Aydın Sağlık Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrenciler, yaz okulu için Türkiye'de sadece Bursa'da açılan Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokuluna geldi. Sabahın erken saatlerinde gelerek sıraya giren öğrenciler, açılan 40 kişilik kontenjandan sadece 7 tanesinin Uludağ Üniversitesi haricindeki okullar için ayrıldığını öğrenince yıkıldı. Geriye kalan 7 kişilik kontenjan için Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 200'ün üzerinde öğrenci birbiriyle yarıştı. Düzce'deki Sağlık Yüksekokulu'nun yaz okulu açacağını duyan öğrencilerden bazıları Düzce'ye hareket ederken, Uludağ Üniversitesi'nde kalan öğrenciler ise kontenjanın açılması için fakülteye dilekçe verdi.

Yaklaşık 870 kilometre yol geldiğini ifade eden Mersin Sağlık Yüksek Okulu Öğrencisi Şükran Kaplan, "Mersin'den 5 arkadaş 12 saat yol geldik. Türkiye'de bu yaz okulunu sadece Uludağ Üniversitesi açtı. Neden bizim kendi okullarımızda açılmıyor ya da daha çok üniversitede açılmıyor. Sadece Uludağ Üniversitesi'nde açılan 40 kişilik kontenjandan ise 7 kişinin diğer okullardan alınacağı söyleniyor. 7 kişi sabahın erken saatlerinde gelerek kayıt yaptırmış. Biz de dilekçe vereceğiz. İnşallah en kısa zamanda cevap alabiliriz" diye konuştu.

Aydın Sağlık Yüksekokulu'ndan geldiğini ifade eden İsmail Özen ise, Türkiye'de sadece Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu hemşirelik temel ilke ve uygulamaları dersinden yaz okulu açtığını söyledi. Özen, "Düzce'nin de açacağını söylüyorlar ama bizim oraya gitme şansımız yok. Aydın'dan 50 kişi geldik. Öğretmenlerimiz tatil yapmasın. Yaz okulu açsın. Hocalar sırf tatillerinden geri kalacaklar diye yaz okulu açılmıyor ama biz bu dersi veremezsek bir sene okulumuz uzayacak" diye konuştu.

Gece saat 03.00'te Uludağ Üniversitesi'ne geldiğini ifade eden Van Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Savaş Güngör ise, kendi adına sevindiğini ama arkadaşları adına çok üzüldüğünü belirterek bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaz Okuluna Gelen Öğrencilerin Kontenjan İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement