Özgecan İçin Gıyabi Taziye Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Özgecan İçin Gıyabi Taziye Kuruldu

Özgecan İçin Gıyabi Taziye Kuruldu

Katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Diyarbakır'da gıyabi taziye kuruldu. Taziyede Müslüman ve Hristiyan din adamları dua etti.

19.02.2015 00:34

Diyarbakır Dernekler Platformu'nca Bağlar ilçesindeki Silvanlılar Yasevi'nde kurulan gıyabi taziyeye gelen vatandaşlar dua edip, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Eski Ulucami Başimamı Mehmet Emin Mülayim, Kur'an-ı Kerim, Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ise İncil'den dua okudu.

Papaz Akbulut, yaptığı konuşmada, Allah'ın bütün dinlerde insan öldürmeyi yasakladığını söyledi. Özgecan'ın öldürülmesinin büyük bir olay olduğunu kaydeden Akbulut, "Bu olay Hristiyan camiasını da derinden üzmüştür, sarsmıştır. Bunu yapanları kınıyoruz. İnsanlığa yakışmayan bir olaydır. Annesi, babası, yakınları ve bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz" dedi.

Diyarbakır Dernekler Platformu Dönem Sözcüsü Nesih Yalçın da Özgecan'a yapılanların tüm insanlığa yapıldığını ve bunu kınadıklarını anlattı. Yalçın, taziyede Aslan için dileklerin yazıldığı bir defter açtıklarını dile getirerek, "Bu hunharca katliamın tüm insanlığa yapılmış olduğunu, insanların bu acıyı yürekten kendi öz evlatları gibi yaşamışcasına, hislerini aktarmak adına bu defteri hazırlıyoruz" dedi. Yalçın, defteri daha sonra Özgecan'ın ailesine vereceklerini sözlerine ekledi. Din Adamları Yardımlaşma Derneği Başkanı Hadi Koç da Kürtçe yaptığı konuşmada, Özgecan'ın yaşadıklarından dolayı "şehit" olduğunu ifade ederek, Allah'tan rahmet diledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Özgecan İçin Gıyabi Taziye Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement