"Özürlü Memur Seçme Sınavı Kursu Açan İlk Dernek" - Son Dakika
Güncel

"Özürlü Memur Seçme Sınavı Kursu Açan İlk Dernek"

"Özürlü Memur Seçme Sınavı Kursu Açan İlk Dernek"

Balıkesir Sakatlar Derneği 2.Başkanı Zeki Uslu, Türkiyedeki 8,5 milyon engellinin 21 bininin Balıkesir'de yaşadığını belirterek, "Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Kursu'nu Türkiye'de açan ilk dernek bizimkidir" dedi.

15.03.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Sakatlar Derneği 2. Başkanı Zeki Uslu, Türkiyedeki 8,5 milyon engellinin 21 bininin Balıkesir'de yaşadığını belirterek, "Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Kursu'nu Türkiye'de açan ilk dernek bizimkidir" dedi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, Türkiye'de engelli memurluk kadrosuna 20 bin engelli vatandaşın alınacağını açıklamasının ardından, Halk Eğitim Müdürlüğü ile proje oluşturduklarını belirtti.

Bu çerçevede açılan kursta verilen eğitimin, engelli öğrencilere sınavda kolaylık sağlayacağını ifade eden Uslu, "Bizler Türkiye'de fiziksel, zihinsel, işitsel ve görme engellilerin tamamı, değerlendirileceğimizi düşündük ve hemen bir kurs hazırlığı başlattık. Nisanda yapılacak olan engelli sınavı için Halk Eğitim Müdürlüğü ile bir proje oluşturduk ve bu proje içerisinde burada kurs açmaya karar verdik. Kurs, 4 dersten oluşuyor" diye konuştu.

Uslu, şu bilgileri de verdi:

"Engellilerimizin bu sınava hazırlanmaları gerek diye düşündük. Şu anda 80 öğrencimizle, 5 öğretmenimizle bir işitme engelliler tercümanı ile bu kursu vermeye devam ediyoruz. Bizim dolayısıyla buradaki en yüksek beklentimiz, en fazla engelli memurun Balıkesir'den çıkması. Bunun için çabalar sarf ediyoruz. Hafta içi her gün 18.00 ile 21.00 saatleri arasında eğitimleri sürdürüyoruz. Eğitim sonrasında deneme sınavlarına tabi tutuyoruz. Ayrıca ÖMSS kursunu Türkiye'de açan ilk dernek bizimkidir. Bu kursu açtıktan sonra çevre illerden kursu nasıl açtığımıza dair yardım ve bilgiler istediler."

Türkiye'de engelli vatandaşlara bakış açısının son yıllarda değiştiğini dile getiren Uslu, şöyle konuştu:

"Türkiyede yaşayan 8,5 milyon engelli vatandaş bulunuyor, bunun 21 bini Balıkesirde yaşıyor. Bu nüfusun yüzde 12'sine tekabül ediyor. Bu kadar engellisi olan bir şehirde elbette bir şeyler yapmak gerekir. Hükümetimizin engellilere bakışının değişmesi, son yıllarda bizde de kaybedilmiş onurlarımızın iadesi olarak algılandı. Her engellinin çalışabileceği bir iş alanının olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla engelliler buralarda devlet memuru olacak, işçi statüsünde olanlar da olabilir. Kendi kimliklerini kazanmaları açısından bir değerdir, önemlidir."

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Özürlü Memur Seçme Sınavı Kursu Açan İlk Dernek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement