Paul Mccartney'den Rus Punk-rock Grubu Pussy Riot'a Destek - Son Dakika
Güncel

Paul Mccartney'den Rus Punk-rock Grubu Pussy Riot'a Destek

Paul Mccartney\'den Rus Punk-rock Grubu Pussy Riot\'a Destek

Rusya'da hapiste bulunan Rus punk-rock grubu Pussy Riot'ın üyelerine bir destek de efsanevi Beatles grubunun ünlü üyesi Paul McCartney'den geldi.

23.05.2013 13:13

Rusya'da hapiste bulunan Rus punk-rock grubu Pussy Riot'ın üyelerine bir destek de efsanevi Beatles grubunun ünlü üyesi Paul McCartney'den geldi.

McCartney, davaya bakan Rus yargıca yazdığı mektuplarla grubun hapis cezasına çarptırılmış iki üyesine şartlı tahliye hakkı tanınmasını istedi.

McCartney'in, gruba destek verenlerce oluşturulan internet sitesinde yayımlanan 20 Mayıs tarihli iki mektupta, "Bu isteği size, benim gibi tüm insanlara şefkat ve merhametle davranılması gerektiğine inanan çok sayıdaki Rus tanıdığımla arkadaşlık ruhu içinde iletiyorum" ifadesi yer aldı.

Grup üyeleri Maria Alyohina ve Nadezhda Tolokonnikova, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Hram Hrista Spasitelya'da (Kurtarıcı İsa Katedrali), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhine düzenledikleri protesto gösterisi nedeniyle ikişer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Grup üyelerinden Tolokonnikova'nın yaptığı şartlı tahliye başvurusu, McCartney'in mektup yazdığı Mordovia kenti yargıcı tarafından geçen ay reddedilmişti.

Perm kentinde şartlı tahliye başvurusunda bulunan Alyohina ise talebinin görüşüleceği duruşmaya katılmasına izin verilmemesini protesto etmek amacıyla dün açlık grevi başlatmıştı. - MOSKOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paul Mccartney'den Rus Punk-rock Grubu Pussy Riot'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement