PKK'lılar Alacakaya'da Kaymakamlık Ve Polise Saldırdı - Son Dakika
Güncel

PKK'lılar Alacakaya'da Kaymakamlık Ve Polise Saldırdı

PKK\'lılar Alacakaya\'da Kaymakamlık Ve Polise Saldırdı

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi'ne geçici köy korucusu kıyafetiyle sızan PKK'lı teröristler Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

23.08.2011 12:10

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi'ne geçici köy korucusu kıyafetiyle sızan PKK'lı teröristler Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıda 2 polis memuru ile ilçe müftüsünün eşi yaralandı. Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

Alacakaya'da PKK'lı teröristler, iddiaya göre, geçici köy korucusu kıyafeti giyerek bugün saat 20. 45 sıralarında ilçe merkezine girdi. Teröristler, önce rokatatar ve uzun namlulu silahlarla bitişek olan İlçe Emniyet Müdürlüğü, polise ait lojmanlar ve kaymakamlık lojmanlarına saldırdı.

Açılan ilk ateşte, Emniyet Müdürlüğü binası önünde nöbet tutan polis memurlarından Erkan Kartal ile Yunus Zorlu, kol ve bacaklarından yaralandı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Çatışma sırasında teröristlerin açtığı ateş İlçe Müftüsü Cemil Liv'in oturduğu lojmana isabet etti. Bu sırada balkonda bulunan müftünün eşi Yeliz Liv, kalçasına isabet edan kurşun sonucu yaralandı.

Alacaya'daki saldırının haber verilmesi üzerine ilçeye başta Elazğ olmak üzere çevre ilçelerden takviye güvenlik güçleri sevkedildi. Yaklaşık 25 dakika süren çatışmanın ardından yoğun ateş altında kalan teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı. Dağlık alana kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

Teröristelerin saldırısında yaralanan polis memurları Erkan Kartal, Yunus Zorlu ile Yeliz Liv, ambulansla Elazığ'a getirilerek Fırat Üniversitesi Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumların iyi olduğu belirtildi.

Saldırıda eşi yaralanan Alacakaya Müftüsü Cemil Liv, eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Müftü Liv, "Biz camide bulunduğumuz sırada saldırı oldu. Roket attılar, karakolu taradılar. Bizim ev ile karakol arasında binma olmadığı için bir kaç tane mermi bizim eve isabet etmiş ve eşim vurulmuş" dedi.

Olayın ardından Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, telsizle tüm birimleri uyararak, gerekli önlemleri alıp, duyarlı olmalarını istedi. Coşkun, sabit nokta görev yapan personelin mutlaka çelik yelek giymeleri talimatını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lılar Alacakaya'da Kaymakamlık Ve Polise Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement